spot_img

Επίσημο: Αποχωρεί από την Red Bull o Ricciardo στο τέλος το 2018

O Daniel Ricciardo θα αποχωρήσει από την Red Bull Racing στο τέλος του 2018 όπως ανακοίνωσε η ομάδα μέσω twitter, με πιθανότερο προορισμό να είναι η Renault.

O Αυστραλός ήταν στο τελευταίο χρόνο συμβολαίου με την Αυστριακή ομάδα, έχοντας διανύσει 10 χρόνια μαζί της, καθώς αποτέλεσε μέλος του Red Bull Junior Team. Στη συνέχεια τον είδαμε με την ομάδα της HRT για το δεύτερο μισό της σεζόν του 2011, ενώ εντάχθηκε στην Toro Rosso το 2012.

Το 2014 πήρε προαγωγή για την μεγάλη ομάδα αντικαθιστώντας τον Mark Webber και κατάφερε να πάρει 3 νίκες και να κερδίσει στα ίσα τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Sebastian Vettel. Συνολικά κατέκτησε 7 νίκες και έχει ανέβει 29 φορές στο βάθρο, ενώ έχει εκκινήσει 2 φορές από την pole position.

H κίνηση του Ricciardo αναμένεται να ξεκινήσει ένα ντόμινο στην αγορά των οδηγών, καθώς ο Honey Badger αναμένεται να ενταχθεί την επόμενη χρονιά στην Renault. Αυτό αφήνει τον Carlos Sainz δίχως ομάδα για το 2019, όμως ακόμα αποτελεί οδηγό της Red Bull. Όμως, η οψιόν που έχει μαζί τους είναι μόνο για να επιστρέψει στην μεγάλη ομάδα και όχι στην Toro Rosso.

Πλέον οι «ταύροι» έχουν έναν πονοκέφαλο να λύσουν καθώς πρέπει να βρουν έναν οδηγό για να πλαισιώσει τον Max Verstappen, o οποίος θα έχει καθήκοντα πρώτου οδηγού. Ο Sainz θα μπορούσε να αποτελέσει μια περίπτωση, όμως οι σχέσεις του με την εταιριά ενεργειακών ποτών δεν είναι και η καλύτερη. Ως αποτέλεσμα, φαβορί για την δεύτερη θέση είναι ο Pierre Gasly, o οποίος βλέπει την καριέρα του να εκτοξεύεται από τη μια χρονιά στην άλλη. Μόλις στη πρώτη του χρονιά στην F1 έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει σε μερικούς αγώνες και οι σχέσεις του με την Honda –που θα προμηθεύει την Red Bull το 2019- είναι άριστες.

Πλέον μένει να ανακοινωθεί και η συνεργασία του Ricciardo με την Renault, πιθανότατα στο πλαίσιο του GP Βελγίου, όμως για την ώρα ας απολαύσουμε το καλοκαιρινό διάλειμμα και τις επόμενες «εκπλήξεις» στο μετεγγραφολογικό παζάρι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles