spot_img

Επίσημο: H Renault ανακοίνωσε τον Alonso για το 2021

Ο Fernando Alonso θα πραγματοποιήσει την μεγάλη του επιστροφή στην Formula 1 με την ομάδα της Renault το 2021, αντικαθιστώντας τον Daniel Ricciardo, όπως ανακοίνωσε η ομάδα.

Ο Ισπανός αποχώρησε από το σπορ στο τέλος του 2018, όταν και πάλευε με την McLaren για τις θέσεις της 10άδας και ασχολήθηκε με άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), κερδίζοντας δύο φορές τις 24H του Le Mans, ενώ δοκίμασε και την τύχη του στο Rally Dakar. Φέτος θα αγωνιστεί και στο Indy 500 με την ομάδα της Arrow SP McLaren, αγώνας ο οποίος είναι η τελευταία του αγωνιστική υποχρέωση μέσα στο 2020, μιας και δεν έχει άλλο συμβόλαιο.

Αυτή θα είναι η τρίτη του θητεία στην Renault έχοντας αγωνιστεί στις σεζόν 2003-2006 και 2008-2009 κερδίζοντας 15 αγώνες και 2 Παγκόσμιους Τίτλους και το 2021 θα επιστρέψει για ακόμα μια φορά στη γαλλική ομάδα.

Ο Alonso, ο οποίος θα γίνει 39 ετών στις 29 του μήνα, θα πλαισιώσει τον Esteban Ocon στη Rrnault, αντικαθιστώντας τον Daniel Ricciardo, ο οποίος θα μετακομίσει στην McLaren από την επόμενη σεζόν. Οι Γάλλοι έψαχναν ένα δυνατό όνομα ώστε να συνεχίσουν τη προσπάθεια για άνοδο στην κατάταξη, μιας και ο απόλυτος στόχος είναι η διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Το συμβόλαιο του Ισπανού τον φέρνει με την ομάδα μέχρι το 2022, όπου θα υπάρξει η τεράστια αλλαγή στους τεχνικούς κανονισμούς και η τράπουλα του ανταγωνισμού θα ανακατευτεί.

Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Fernando Alonso να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι στην καριέρα του στην F1, καθώς όπως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές, θέλει να επιστρέψει σε μια ομάδα που θα του προσφέρει την ευκαιρία να παλεύει για νίκες και βάθρα. Μένει να δούμε αν η επιλογή του να υπογράψει στην Renault θα του φέρει αυτά που επιθυμεί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εσείς πώς νιώθετε για την επιστροφή Alonso στην Formula 1;

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles