spot_img

Επίσημο: Ο Alonso αποχωρεί από την McLaren και την F1 στο τέλος του 2018

O Fernando Alonso πήρε την μεγάλη απόφαση και θα αποχωρήσει από την McLaren και την F1 στο τέλος του 2018, καθώς αναζητά μια νέα πρόκληση στη καριέρα του.

Με ανακοίνωση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η McLaren επιβεβαίωσε πως ο Ισπανός θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος του 2018, αλλά και από την F1. Τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν και τα πιο δύσκολα στη καριέρα του Alonso, καθώς από το 2015 δεν είχε ανταγωνιστικό μονοθέσιο και πάλευε στο μέσον του grid.

Ο Alonso θα πει αντίο στο GP του Abu Dhabi έπειτα από 17 χρόνια στην F1, έχοντας κατακτήσει 2 παγκόσμια πρωταθλήματα, 32 νίκες, 22 pole position, 97 βάθρα, ενώ τρεις φορές έχει ολοκληρώσει στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Τα νέα αυτά για πολλούς μπορεί να είναι απρόσμενα, όμως ο Ισπανός δεν μπορεί να παραμείνει άλλο σε ένα μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο και θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται σε διαφορετικές κατηγορίες. Το συμβόλαιο του με την Toyota στο WEC για την Super Season ισχύει μέχρι το τέλος της, δηλαδή τις 24H του Le Mans το 2019 και δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε άλλο πρωτάθλημα.

Έπειτα από 17 χρόνια σε αυτό το υπέροχο σπορ, ήρθε η ώρα για εμένα να κάνω μια αλλαγή και να προχωρήσω. Απόλαυσα κάθε στιγμή που αγωνίστηκα σε όλη μου τη καριέρα και δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τον κόσμο που τα έκανε όλα αυτά ιδιαίτερα. Μένει να δούμε τι μας ετοιμάζει το μέλλον με πολλές νέες προκλήσεις να με περιμένουν. Είμαι σε μια από τις πιο εύθυμες περιόδους της ζωής μου και πλέον αναζητώ νέες περιπέτειες. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στην McLaren. H καρδιά μου θα είναι με την ομάδα για πάντα. Πήρα την απόφαση να αποχωρήσω αρκετούς μήνες πιο πριν και πιστεύω πως είναι η σωστή. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τις προηγούμενες ομάδες μου, τους teammate που είχα, τους ανταγωνιστές, τους συναδέλφους και όλους όσους έχω δουλέψει μαζί στην καριέρα μου στην F1. Και ειδικά τους οπαδούς μου σε όλο τον κόσμο. Είμαι σίγουρος πως οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά στο μέλλον.

Η αποχώρηση του Alonso από την F1 σηματοδοτεί μια νέα εποχή, καθώς ένας οδηγός με τέτοια επιρροή και όλα όσα έχει χτίσει θα φανούν σίγουρα δια της απουσίας του το 2019. Τέλος, μένει μια κενή θέση στην McLaren για την επόμενη χρονιά, με τους Carlos Sainz Jr και Lando Norris να είναι τα φαβορί για να αντικαταστήσουν τον Alonso.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles