spot_img

Επίσημο: Ο Alonso θα αγωνιστεί στο WEC με την Toyota

H μεγάλη ανακοίνωση είναι γεγονός, καθώς η Toyota ανακοίνωσε τον Fernando Alonso ως επίσημο οδηγό της για την Super Season του WEC.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των 24H της Daytona, το ίντερνετ πήρε και πάλι φωτιά, καθώς η συμμετοχή του Fernando Alonso στο WEC είναι πλέον επίσημη.

Η McLaren επέτρεψε στον Ισπανό να συμμετάσχει και σε πρωταθλήματα πέραν της F1 και ο διακαής του πόθος, το ‘Triple Crown’, είναι όλο και πιο κοντά. Το πρώτο βήμα έγινε τον περασμένο Νοέμβριο όταν δοκίμασε το TS050 Hybrid στο τεστ του Μπαχρέιν, ενώ η εμπειρία του από την Daytona εκτοξεύθηκε και πλέον είναι έτοιμος και για το WEC.

O Alonso θα αγωνιστεί με την ιαπωνική ομάδα στη πλειοψηφία των αγώνων του WEC, όμως αναμένεται να χάσει εκείνον του Fuji, καθώς συμπίπτει με το GP των H.Π.Α στο Τέξας. Αυτό δηλαδή σημαίνει πως θα τον δούμε σε δύο Le Mans και στο Sebring.

O δύο φορές πρωταθλητής της F1, θα πλαισιώσει τους Sebastien Buemi και Kazuki Nakajima στο #7, ενώ στο δεύτερο αγωνιστικό θα δούμε για δεύτερη σερί χρονιά, τους Kamui Kobayashi, Mike Conway & Jose Maria Lopez με το #8.

Αυτή η είδηση μόνο καλό σημαίνει για το WEC, καθώς η Super Season αποκτά όλο και περισσότερο ενδιαφέρον.

Ποτέ δεν έκρυψα την επιθυμία μου το να κερδίσω το ‘Triple Crown’. Πέρυσι, αγωνίστηκα στο Indy, ήμασταν κοντά όμως δεν τα καταφέραμε. Φέτος, έχω την ευκαιρία χάρη στην McLaren να κερδίσω το Le Mans. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά είμαι έτοιμος και προετοιμασμένος και ανυπομονώ για τη μάχη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles