spot_img

Επίσημο: Στη Williams o Russell το 2019

Ο 20-χρονος νεαρός οδηγός θα αποτελέσει έναν εκ των δύο οδηγών της Williams το 2019, όπως ανακοίνωσε η ομάδα στους επίσημους λογαριασμούς της.

Ο Βρετανός ανήκει στο πρόγραμμα νέων οδηγών της Mercedes και αποτελεί το μεγάλο φαβορί ώστε να κατακτήσει τον τίτλο στην F2. Μόλις δύο αγώνες απομένουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και στη πρώτη του χρονιά εντυπωσίασε.

Παράλληλα φέτος αποτελεί και τον αναπληρωματικό οδηγό της Mercedes στην F1, αφιερώνοντας πολύ χρόνο στον προσομοιωτή.

Είναι μεγάλη τιμή που θα οδηγώ για την Williams, μια ομάδα με τέτοιο πρεστίζ και ιστορία. Θέλω να ευχαριστήσω την Claire και όλους στην ομάδα για την πίστη τους σε εμένα ώστε να πάρουν μι τέτοια απόφαση, όπως φυσικά στον Toto και την Mercedes, για τη στήριξη του από το GP3 κι έπειτα. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιώδης και δεν μπορώ να περιμένω για την Μελβούρνη του χρόνου και πιστεύω πως αυτό θα είναι ένα πολύ συναρπαστικό ταξίδι.

Η κίνηση αυτή αφήνει κατά πάσα πιθανότητα τον Esteban Ocon δίχως θέση για το 2019, μιας και το όνομα του έπαιζε δυνατά για μια θέση στη Williams. Τα λεφτά από τη Ρωσία ενδέχεται να κρατήσουν τον Sergei Siroktin για ακόμα έναν χρόνο, ενώ η αποζημίωση από πλευράς Stroll για να μετακομίσει στην RP Force India είναι δεδομένη. Ταυτόχρονα η ομάδα του Grove εξασφαλίζει στήριξη από την Mercedes, η οποία μπορεί να επεκταθεί και σε τεχνικό επίπεδο, όσο βέβαια το επιτρέπει η περηφάνια της Williams και το πόσο ανεξάρτητη προσπαθεί να μείνει.

Από την άλλη η Mercedes σίγουρα θα ήθελε να βρει στον κατά πολύ άτυχο και άκρως ταλαντούχο Ocon μια θέση, όμως δεν ξέρουμε κατά πόσο θέλουν να βάλουν τους δύο οδηγούς της δίπλα δίπλα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles