spot_img

Έσπασε το ρεκόρ τελικής ταχύτητας για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Η Mobitec είναι η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ τελικής ταχύτητας σε δύο τροχούς με αποκλειστικά ηλεκτική κίνηση, με τη μοτοσυκλέτα της να αγγίζει τα 330 χλμ/ώρα.

Στην έρημο Bonneville διεξήχθησαν δοκιμές όπου συνολικά έσπασαν 15 ρεκόρ με το πιο σημαντικό να είναι αυτό της τελικής ταχύτητας όπως επιβεβαίωσε η FIM. O Ryuhji Tsurata πάνω στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Mobitec έσπασε το φράγμα των 200 μιλίων που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ και σημείωσε συνολικά 329,32 χλμ/ώρα και έπειτα από 5 χρόνια από συνεχείς προσπάθειες το ρεκόρ αλλάζει χέρια. Οι δοκιμές τέτοιου τύπου είναι πολύ επικίνδυνες, μιας και το 2018 υπήρξε ένα πολύ τρομακτικό ατύχημα με ταχύητα πάνω από 300 χλμ/ώρα, με τον αναβάτη να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με τραυματισμούς που θα τους κουβαλάει για μια ζωή.

Αν κάνουμε ένα συκγρητικό, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της MotoE έχουν τελική ταχύτητα στα 170 χλμ/ώρα, πράγμα που σημαίνει πως αυτή της Mobitec η οποία είναι ειδικά διαμορφωμένη να πληρεί κανονισμούς που της επιτρέπει να είναι κοντά στο έδαφος. Αν όμως δούμε τις μοτοσυκλέτες του MotoGP, θα δούμε μια χαοτική διαφορά, καθώς μπορούν να πιάσουν μέχρι και τα 350 χλμ/ώρα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles