spot_img

Ετοιμάζει αλλαγές στο lineup της η Toyota

H Toyota φαίνεται πως ετοιμάζει διαφοροποιήσεις στους οδηγούς της ενόψει της Super Season του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής.

Το 2017 αποτέλεσε μια πολύ περίεργη χρονιά για την Toyota, η οποία δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το υλικό που είχε στα χέρια της. Το TS050 Hybrid αποδείχθηκε ξανά το ταχύτερο LMP1 παίρνοντας 5 νίκες σε 9 αγώνες, όμως το πρωτάθλημα δεν ήρθε.

Τώρα, το ιαπωνικό εργοστάσιο ετοιμάζεται για την Super Season του 2018-2019, στην οποία ο μεγάλος στόχος είναι φυσικά η νίκη στις 24H του Le Mans. Μια από τις ετοιμασίες, είναι και η επιλογή των οδηγών, με δύο από τους έξι να βλέπουν τη θέση τους να κινδυνεύει.

Ένας από αυτούς είναι ο Jose Maria Lopez. O Αργεντίνος, είχε μια μέτρια πρώτη χρονιά στο WEC, καθώς στο Silverstone είχε ατύχημα που κόστισε το 1-2 στην Toyota. Επιπλέον, υπέστη τραυματισμό που τον άφησε εκτός του αγώνα στο Spa, ενώ στο Le Mans υποβαθμίστηκε στο τρίτο αγωνιστικό. Επιπλέον, στις 6H της Shanghai είχε ανούσια επαφή με ένα GTE, το οποίο κόστισε τη νίκη στο #7 Toyota, το 1-2 για την ομάδα και το βάθρο για το πλήρωμα. Δεν τα λες και λίγα τα κατορθώματα του.

Ο δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση είναι ο Anthony Davidson. Ο πρωταθλητής του 2014, είχε μια καλή χρονιά με την ομάδα, όμως σε ορισμένα σημεία της σεζόν, η απόδοση του δεν ήταν ιδανική. Ο Βρετανός έχασε επίσης και έναν αγώνα φέτος λόγω “προσωπικών υποχρεώσεων”. Μένει να δούμε ποιο είναι το μέλλον του Ant.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται μία εβδομάδα μετά το επίσημο τεστ στο Μπαχρέιν, στο οποίο ο Fernando Alonso έκανε το ντεμπούτο του με LMP1 αγωνιστικό. Είναι κατανοητό πως ο Ισπανός μπορεί να αγωνιστεί με την Toyota, μόνο εάν τρέξει σε όλους τους αγώνες της Super Season.

Πέραν του δύο φορές πρωταθλητή της F1, μια καλή επιλογή θα μπορούσε να είναι και o Jenson Button, o οποίος είναι ακόμα ελεύθερος. Τέλος, μην ξεχνάμε και τους οδηγούς της Porsche οι οποίοι έμειναν χωρίς cockpit για την επόμενη σεζόν.

Παρά το γεγονός ως η Toyota φαντάζει φαβορί για την Super Season, φαίνεται πως θα αγωνιστεί στο Le Mans με δύο αγωνιστικά.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles