spot_img

Ετοιμάζει τη μεγάλη αντεπίθεση η Renault το 2019

Ο επικεφαλής της Renault Sport, Cyril Abiteboul, υποστηρίζει πως ο Γάλλος κατασκευαστής θα κάνει το 2019 τα μεγαλύτερα άλματα προόδου σε θέμα κινητήρα/σασί που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα του Enstone βρίσκεται από το 2016 σε μια φάση αναδιοργάνωσης, με το πλάνο επιστροφής σε θέση διεκδίκησης νικών να ξεκινά από το 2020 όπως έχει εξαρχής προγραμματιστεί. Οι στόχοι στην F1 δεν είναι και το πιο απλό πράγμα ώστε να τους πετύχεις, καθώς χρειάζεται σκληρή δουλειά και ένα γενναιόδωρο μπάτζετ που θα ενισχύσει τις πιθανότητες της επιτυχίας.

Το 2018, η Renault τερμάτισε στην 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και φέτος θέλει να πάει ένα βήμα παρακάτω και να πλησιάσει τις Mercedes, Ferrari και Red Bull, ξεφεύγοντας από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Ο Abiteboul τώρα δηλώνει πως έχουν βρει απόδοση μεγαλύτερη από ποτέ κατά τη διάρκεια ενός χειμώνα τόσο στο τομέα του κινητήρα, αλλά και στο σασί, κάτι που τον κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο.

Αν κοιτάξω τα δεδομένα στο εργοστάσιο, θα βρω παντού κέρδη. Η απόδοση που έχουμε στη κινητήρια μονάδα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλο χειμώνα και το κέρδος στην αεροδυναμική σήραγγα είναι επίσης μεγαλύτερο από ποτέ. Όμως πρέπει να προσέξουμε σε αυτό το τομέα, διότι φέτος υπάρχει μια πολύ μεγάλη αλλαγή κανονισμών. Όλοι γνωρίζουμε πως όταν γίνεται αυτό υπάρχουν μεγάλες αλλαγές. Χάνεις κάθετη δύναμη και πρέπει γρήγορα να την βρεις πίσω. Είναι λοιπόν κάπως δύσκολο να κρίνουμε από τώρα τι έρχεται από τους κανονισμούς και τι αποτέλεσμα θα έχει η αναδιοργάνωση στο εργοστάσιο. Όμως, σε όλες τις θέσεις στο εργοστάσιο βλέπω παντού μια αύξηση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Renault έχει ένα μεγάλο στοίχημα να κερδίσει το 2019, μιας και πρέπει να πλησιάσει σε απόδοση τις Mercedes και Ferrari, ενώ ταυτόχρονα να μείνει μπροστά από την Honda, η οποία το 2018 έκανε (επιτέλους) ένα αντάξιο για το όνομα και το μπάτζετ της άλμα σε απόδοση.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles