spot_img

Έτοιμη να αντικαταστήσει τον Raikkonen με τον Leclerc είναι η Ferrari

H Ferrari φαίνεται πως βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση όσον αναφορά τον teammate του Sebastian Vettel, με τον Kimi Raikkonen να είναι σε μειονεκτική θέση.

Η Scuderia ξεκίνησε τη σεζόν του 2018 με νίκη στον πρώτο αγώνα και μετά από 7 αγώνες ο Vettel προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με έναν βαθμό έναντι του Lewis Hamilton. Όμως, στο πρωτάθλημα κατασκευαστών βρίσκεται στην 2η θέση, 17 βαθμούς πίσω από την Mercedes που έχει το προβάδισμα.

Ο Raikkonen ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά, όμως η απόδοσή του έχει πέσει αρκετά, σε σημείο που δεν αποδίδει στους τελευταίους αγώνες όπως ο teammate του. Στον Καναδά μάλιστα, είχε την ευκαιρία με το overcut να περάσει τις δύο Red Bull και ειδικά τον Hamilton, όμως ο ρυθμός του δεν ήταν όσο γρήγορος όσο έπρεπε.

Η απόδοσή του, τον καθιστά αυτόματα ως δεύτερο οδηγό και τα αποτελέσματα που δεν φέρνει, σίγουρα φέρνουν δυσαρέσκεια στα μεγάλα κεφάλια, ειδικά στον Sergio Marchionne. O Ιταλός είχε τονίσει πως ο Kimi Πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του τη φετινή σεζόν, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει γίνει. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να είναι μπροστά από τον Vettel, η δουλειά του είναι να τερματίζει ακριβώς πίσω του, κάτι που δεν έχει καταφέρει να κάνει και αυτό φαίνεται και στη βαθμολογία.

Ρεαλιστικά, δύο επιλογές είχε η Ferrari εάν ήθελε να αντικαταστήσει τον Raikkonen. H πρώτη ήταν ο Daniel Ricciardo, o οποίος δεν έχει συμβόλαιο για το 2019, όμως αυτό δεν θα άρεσε στον Vettel, αλλά και στη των δύο μέσα στην ομάδα. Η δεύτερη επιλογή είναι ο Charles Leclerc, o οποίος έρχεται από την ακαδημία της Ferrari και στο ντεμπούτο του στην F1 φέτος με την Sauber φέρνει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Εάν έρθει ο νεαρός Μονεγάσκος στην Ferrari την επόμενη χρονιά, θα σπάσει μια πολιτική της ομάδας που κρατά εδώ και χρόνια και θέλει μόνο έμπειρους και καταξιωμένους οδηγούς να παίρνουν θέση επίσημου οδηγού.

Το μέλλον του Raikkonen είναι στα χέρια του, καθώς η απόδοσή του θα κρίνει το αν θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά στην F1 και οι επόμενοι τρεις αγώνες θα είναι αυτοί που θα παίξουν άκρως σημαντικό ρόλο. Οι πιθανότητες προς το παρών όμως δεν είναι υπέρ του.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles