spot_img

Έτοιμη να κάνει ένσταση για τον κινητήρα της Ferrari η Red Bull

Ο Helmut Marko της Red Bull υποσχέθηκε πως η ομάδα του θα κάνει ένσταση στην FiA εφόσον δουν ύποπτη δραστηριότητα στον κινητήρα της Ferrari.

Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα είδαμε πολλές εξελίξεις στο παρασκήνιο, με τους κατασκευαστές να μένουν αρχικά απορημένοι σχετικά με την απόδοση του κινητήριου συνόλου της Ferrari. Μάλιστα, στο GP των Η.Π.Α, έπειτα από επίσημη ερώτηση της Red Bull, η FiA εξέδωσε ειδική ντιρεκτίβα όσον αναφορά τον τρόπο λειτουργίας των κινητήριων μονάδων. Έκτοτε, είδαμε τη Ferrari να χάνει απόδοση που είχε βρει σε προηγούμενους αγώνες, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη νομιμότητά της.

Μάλιστα, ο Max Verstappen σε δήλωσή του σε ζωντανή μετάδοση έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τους «κόκκινους» πως κλέβουν, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, ούτε κάποιος άλλος ισχυρίστηκε κάτι ανάλογο. Από τη μεριά της, η Ferrari αρνήθηκε κατηγορηματικά πως προέβη σε οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα της και, εν τέλει, δεν είδαμε ποτέ κάποια επίσημη ένσταση από τη Red Bull.

Το 2020 όμως πλησιάζει και ο Marko –που δεν κρύβει ποτέ τα λόγια του- θα κοιτά προσεκτικά τις εξελίξεις και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Red Bull φέτος να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου ο κινητήρας της Ferrari πήγε κατά πάσα πιθανότητα πέρα από τη γκρίζα ζώνη του κανονισμού. Όμως τίποτα δεν έγινε γι’ αυτό. Η αύξηση της απόδοσης του κινητήρα ήταν εμφανής. Ήταν μόνο για ορισμένους γύρους. Όμως πιστεύω πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει φέτος. Αν υποψιαστούμε πως ξανά υπάρχουν παρατυπίες, θα κάνουμε σίγουρα ένσταση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η σεζόν του 2020 δεν έχει ξεκινήσει εντός πίστας, όμως εκτός υπάρχουν πολλές ιστορίες και κάθε μέρα προστίθενται ακόμα περισσότερες, δίνοντάς μας τροφή για σκέψη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles