spot_img

Η F1 παρουσίασε το μονοθέσιο του 2021 (photos)

Η F1, στο πλαίσιο του GP των Η.Π.Α., παρουσίασε το μονοθέσιο του 2021, ενώ ανακοίνωσε την έγκριση των κανονισμών της νέας εποχής του σπορ.

Η τελευταία έκδοση του μονοθεσίου του 2021 περιλαμβάνει αλλαγές κυρίως στην εμπρός αεροτομή και τα endplate της, όπως επίσης στο τελικό της σχήμα με πιο μυτερό προφίλ. Τα νέα μονοθέσια θα αλλάξουν τη φιλοσοφία της αεροδυναμικής, με τους σχεδιαστές να οδηγούνται σε μια νέα γενιά του ground effect.

Ο σκοπός είναι να υπάρχει μεγαλύτερος και πιο στενός ανταγωνισμός ανάμεσα στις ομάδες και, κυρίως, τα μονοθέσια να μπορούν να ακολουθούν το ένα το άλλο, δίχως να χάνουν αεροδυναμική. Σήμερα όταν ένα μονοθέσιο ακολουθεί ένα άλλο, χάνει μέχρι και το 50% της αεροδυναμικής του δυνατότητας. Πλέον όλες οι ομάδες της F1 θα ξεκινήσουν σε φουλ ρυθμούς να προετοιμάζονται ήδη για το 2021.

Οι κανονισμοί θα είναι ιδιαίτερα περιοριστικοί ώστε να μην υπάρξει κάποια τρύπα όπου μια ομάδα θα αποκτήσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα, όμως υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία πως μεταξύ τους τα νέα μονοθέσια θα διαφέρουν σημαντικά. Το μονοθέσιο που παρουσιάστηκε είναι μια βάση και το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα θα διαφέρει σημαντικά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Επιπλέον επισημοποιήθηκε ότι το ΠΣΜΑ ψήφισε τους νέους κανονισμούς νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, με μεγάλη έμφαση να υπάρχει στους οικονομικό τομέα. Από το 2021 θα δούμε την εφαρμογή ενός Cost-Cap για τις ομάδες, το οποίο θα φτάνει τα 175 εκατομμύρια δολάρια. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές των οδηγών, των κορυφαίων 3 στελεχών της ομάδας, το μάρκετινγκ και τις φιλοξενίες των ομάδων στα paddock, όπως και μερικοί άλλοι τομείς όπου παραμένουν για την ώρα στο παρασκήνιο. Σημαντικός τομέας αποτελεί φυσικά για τη νέα εποχή του σπορ, καθώς το Cost-Cap αυτό θα επηρεάσει κυρίως τον τομέα της εξέλιξης των μονοθεσίων.

Τέλος, επισημοποιήθηκε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για τη νέα Συμφωνία Ομονοίας, η οποία θα προβλέπει ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από το σημερινό. Στόχος της Liberty Media είναι να αλλάξει ο τρόπος κατανομής των χρημάτων στις ομάδες ώστε να είναι πιο δίκαια τα πράγματα, κάτι που επίσης θα προσφέρει και μεγάλη σταθερότητα στα οικονομικά. F1 2021F1 2021

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles