spot_img

Φαβορί στο Spa και στη Monza η Ferrari

Το καλοκαιρινό διάλειμμα έφτασε στο τέλος του και το δεύτερο μισό της σεζόν είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει με διπλή κυριαρχία της Ferrari.

Η ιταλική ομάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το 2019 ως η ταχύτερη στις χειμερινές δοκιμές, όμως η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική και η πραγματικότητα τη χτύπησε με άσχημο τρόπο. Έχοντας επιλέξει αεροδυναμικό πακέτο χαμηλής κάθετης δύναμης και λιγότερης αντίστασης και έχοντας τον κατά γενική ομολογία το καλύτερο κινητήριο σύνολο στο grid, η Ferrari ρίσκαρε και δεν της βγήκε φέτος, μένοντας μέχρι και 1 λεπτό πίσω από την Mercedes σε αγώνες όπως η Αυστραλία αλλά και η Ουγγαρία.

Έχει χάσει όμως και αγώνες μέσα από τα χέρια της το 2019, με καλύτερο παράδειγμα το Μπαχρέιν, όπου ο Charles Leclerc είχε μια σίγουρη νίκη, αλλά η αξιοπιστία της SF90 τους πρόδωσε. Το Αζερμπαϊτζάν ήταν ακόμα μια πίστα όπου η Ferrari έδειχνε να έχει το προβάδισμα αλλά έμεινε με άδεια χέρια, ενώ στον Καναδά, ο Sebastian Vettel πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, αλλά δεν πήρε τη νίκη. Τέλος, στην Αυστρία ο Leclerc είχε τη pole position, αλλά έχασε στα ίσα από τον Max Verstappen.

Ο ερχόμενος αγώνας στο θρυλικό Spa-Francorchamps του Βελγίου είναι η επόμενη μεγάλη ευκαιρία της Ferrari να πάρει τη πρώτη της νίκη και να τη συνδυάσει με ακόμα μια την επερχόμενη εβδομάδα στο σπίτι της, στη Monza. Τα χαρακτηριστικά των δύο σιρκουί ταιριάζουν στο μονοθέσιο τους και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα είναι το σημείο αναφοράς. Ο Leclerc δείχνει διψασμένος για τη πρώτη του νίκη, ενώ ο Sebastian Vettel θέλει να σώσει μια δύσκολη χρονιά για τον ίδιο, πράγμα που θα του ανεβάσει τη ψυχολογία.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, πιστεύει πως είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία τους να πάρουν τη πρώτη νίκη της σεζόν, έχοντας το ιδανικό πακέτο για τη πίστα του Spa, αλλά με όσα έχει βιώσει φέτος κρατάει μικρό καλάθι.

Το Spa είναι βασισμένο στην ισχύ του κινητήρα, οπότε σίγουρα θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί εκεί. Όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλοι οι ανταγωνιστές μας είναι πολύ δυνατοί, όμως θα προσπαθήσουμε να το δούμε ως μια μεγάλη πρόκληση. Η κατάσταση θα είναι πολύ διαφορετική από την Ουγγαρία και από μεριάς μας θα προετοιμαστούμε για το καλύτερο, τουλάχιστον να δούμε τη πρώτη μας φετινή νίκη για φέτος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στη Scuderia σίγουρα έχει χτυπήσει συναγερμός βλέποντας τη Red Bull να έχει δύο νίκες και μια pole position στους 4 τελευταίους αγώνες και μετά από ένα πολύ δυνατό 2018, αν δεν δει νίκη, η χρονιά των κόκκινων θα είναι αποτυχημένη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles