spot_img

Ferrari: «Δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το 2022»

Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, ζήτησε υπομονή από τους οπαδούς της Scuderia δηλώνοντας πως η ομάδα, τουλάχιστον μέχρι το 2022,  δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει νίκες και τίτλους.

Μετά από το σχετικά ελπιδοφόρο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, η Ferrari ήλπισε σε περαιτέρω βελτίωση της απόδοσής της ενόψει του φετινού πρωταθλήματος. Ωστόσο, φάνηκε ήδη από τις χειμερινές δοκιμές πως η νέα SF-1000 υστερεί σημαντικά σε πάρα πολλούς τομείς, με το ξέσπασμα της πανδημίας να δυσχεραίνει  ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες εξέλιξής της από το τμήμα της ομάδας στο Maranello.

Με τη Ferrari να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών με μόλις 27 βαθμούς και με δεδομένο ότι το 2021 θα χρησιμοποιηθεί ξανά η SF-1000 με ελάχιστες μετατροπές, ο John Elkann δήλωσε αποκαρδιωτικά πως η κατάσταση δεν θα καλυτερέψει ούτε κατά την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Παρόλ’αυτά επέμεινε πως η ομάδα δουλεύει εντατικά ώστε να ξεκινήσει ένας καινούριος κύκλος επιτυχιών, η αφετηρία του οποίου τοποθετείται στη σεζόν του 2022 όταν θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί στα μονοθέσια.

Φέτος δεν είμαστε ανταγωνιστικοί. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα που υπάρχουν εδώ και καιρό, τόσο στο αεροδυναμικό κομμάτι όσο και στη δυναμική του μονοθεσίου γενικότερα. Επίσης υστερούμε και στην ισχύ του κινητήρα. Η Ferrari δεν είναι πλέον ανταγωνιστική κι αυτό αποτελεί τη νέα πραγματικότητα. Το είδατε στην πίστα [αυτό το μήνα] και θα το ξαναδείτε. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε μια νέα αρχή το 2022 όταν θα αλλάξουν οι κανονισμοί. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα επιστρέψουμε στις ανταγωνιστικές εμφανίσεις και στις νίκες.

Πέραν των δηλώσεων περί μη αποδοτικότητας της ομάδας, ο Elkann εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς τον Mattia Binotto για την επίτευξη του νέου στόχου και απολογήθηκε προς τους φίλους της Ferrari, υποστηρίζοντας καταφατικά πως δεν θέλει να τους δώσει ψεύτικες ελπίδες για το μέλλον.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Ο Mattia Binotto έχει όλες τις ικανότητες και τα χαρακτηριστικά ώστε να συμβάλλει στον νέο μας επιτυχημένο κύκλο. Βρισκόταν στη Ferrari μαζί με τον Todt και τον Schumacher. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας, θέλουμε να προσχωρήσουμε και να αρχίσουμε να κερδίζουμε ξανά, με νέους και ελπιδοφόρους οδηγούς. Οι οπαδοί είναι το ίδιο δυσαρεστημένοι όσο κι εμείς, αλλά συνεχίζουν να μας δίνουν ώθηση και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι απέναντί τους. Μας περιμένει ένας μακρύς δρόμος. Ξέρουν ότι έτσι κι αλλιώς θα προσπαθήσουμε τα μέγιστα σε κάθε Grand Prix και ο Vettel θα μας βοηθήσει σημαντικά σε αυτό. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τους κοροϊδέψω. Ο κεντρικός στόχος είναι πάρουμε τα μέγιστα από τους τελευταίους μήνες τους του 2020 και από το 2021, ώστε να επιστρέψουμε δριμύτεροι το 2022.       

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles