spot_img

Force India: «Δεν πρέπει να υποβαθμίσουμε τους κινητήρες»

Ο COO της Force India, Otmar Szafnauer, αμφιβάλει πως η κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν FiA και Liberty Media είναι η σωστή.

Η πρόταση για τις νέες μονάδες ισχύος του 2021 έφεραν μεγάλες αντιδράσεις στον κόσμο της F1, με τρεις εκ των τεσσάρων κατασκευαστών (Mercedes, Renault & Ferrari) να είναι κατά αυτών, ενώ η Honda να μένει ουδέτερη.

Το πακέτο κανονισμών που έχει προταθεί, προβλέπει στη ισοστάθμιση της απόδοσης μεταξύ των κατασκευαστών, με πολλά από τα μέρη του κινητήρα να είναι ίδια για όλους. Σε αυτό είναι που διαφωνεί ο Szafnauer, καθώς τονίζει ότι ο κάθε κατασκευαστής πρέπει να επιδιώκει να αποκτά πλεονέκτημα μέσω του κινητήρα.

Πρέπει να διασφαλίσουμε πως η φόρμουλα πρέπει να έχει διαφορετικές όψεις όσον αναφορά την απόδοση. Δεν πρέπει να υποβαθμίσουμε τους κινητήρες στο σημείο όπου όλοι θα είναι ίδιοι, ή σχεδόν ίδιοι. Βγάζουμε τη πρόκληση των κινητήρων από την F1; Δεν το καταλαβαίνω.

Στη συνέχεια, θέλησε να εξηγήσει τη σκέψη του, βάζοντας άλλους δύο πολύ καλούς παράγοντες όπου συνάδουν με τα παραπάνω.

Μπορούμε να ξοδεύουμε 100 εκατ. σε οδηγούς ή 99 ή οποιοδήποτε νούμερο είναι αυτό. Γιατί να ξοδέψουμε 100 εκατ. για έναν οδηγό; Ο μοναδικός λόγος είναι για να έχουμε ένα πλεονέκτημα. Οπότε είναι μια φόρμουλα οδηγών. Και γιατί να ξοδεύουμε δεκάδες ή εκατοντάδες εκατ. σε προγράμματα αεροδυναμικής; Διότι κερδίσουμε ένα πλεονέκτημα. Γιατί λοιπόν να υποβαθμίσουμε τους κινητήρες; Πρέπει να είναι και μια φόρμουλα κινητήρα. Πρέπει να είναι ο οδηγός, η αεροδυναμική, πρέπει να είναι ο κινητήρας. Η ομάδα με το καλύτερα συνολικά πακέτο κερδίζει. Εάν βγάλεις τον κινητήρα ως παράγοντα, τότε οι άλλοι δύο γίνονται πολύτιμοι, κάτι το οποίο πιστεύω πως είναι λάθος. Είμαστε η F1.

Σχόλιο:Τα λόγια του Szafnauer είναι απολύτως σωστά και είναι αυτό ακριβώς που είναι η F1 σε όλη της την ιστορία και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles