spot_img

Ford vs Ferrari: Ο θρύλος αναβιώνει

Είδαμε το Ford vs Ferrari και σας παραθέτουμε την κριτική μας για την ταινία, δίχως να υπάρξουν spoilers για όσους δεν την έχουν δει ακόμα.

Η εποχή των ηρώων, η εποχή όπου θρύλοι γεννήθηκαν και κρατούν μέχρι σήμερα και πλέον η νέα γενιά, αυτή που τη διάβαζε σε βιβλία ή ιστοσελίδες μπορεί να απαθανατίσει το μεγαλείο αυτό. Ένα ταξίδι στη δεκαετία του ’60, την εποχή που ξεκίνησε ο λεγόμενος αγωνιστικός ρομαντισμός, ο κίνδυνος ήταν πιο έντονος από ποτέ και οι οδηγοί αντιμετωπίζονταν ως ήρωες από τον κόσμο.

Οι 24H του Le Mans ήταν στη κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και παρά τη κυριαρχία της Formula 1 σήμερα ως δημοφιλέστερο αγώνισμα σε τέσσερις τροχούς, δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μαγεία και το μεγαλείου του Mans.

O James Mangold απαθανατίζει εύστοχα τις σκηνές δράση και το γκλάμουρ που προκαλεί και έχει ο δυσκολότερος αγώνας αντοχής, με ανθρώπους και μηχανές στο όριο επί 24 ώρες. Η ερμηνείες των Christian Bale ως Ken Miles και Matt Damon ως Carroll Shelby είναι ανεπανάληπτες, με αμφότερους να δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, κάνοντας το κοινό να συμπάσχει και να νοιάζεται για τους πρωταγωνιστές.

Παρά τη μεγάλη διάρκεια, η ταινία είναι κάτι παραπάνω από διασκεδαστική και δεν γυρίστηκε ώστε να στοχεύει τους οπαδούς του Racing, αλλά ένα τεράστιο κοινό που σε κάνει να θέλεις να ασχοληθείς με τους αγώνες. Η ιστορία είναι γύρω φυσικά από τους δύο χαρακτήρες, τα πολιτικά παιχνίδια της εποχής και ένα τεράστιο στοίχημα ενός πεισματάρη ιδιοκτήτη μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, που έπειτα από το «Όχι» του Enzo Ferrari αποφάσισε να κατακτήσει τον κόσμο με το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ της εποχής, που σε σημερινά χρήματα κόστισε πάνω από 1 δις δολάρια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η σκηνοθεσία, η φωτογραφία, το soundtrack λειτουργούν άψογα και η ταινία πετυχαίνει αυτό που άλλες απέτυχαν. Η ιστορία μπορεί να διαφέρει σε κάποια σημεία σε σχέση με το τι συνέβη στη πραγματικότητα, όμως το νόημα, το πάθος για την οδήγηση και τα συναισθήματα αντικατοπτρίζονται στο κοινό κάνοντας και τον τελευταίο θεατή να χαθεί στον κόσμο της ταινίας. Φυσικά δεν λείπουν και τα λάθη και μερικά άτοπα σημεία, όμως όταν βγαίνεις από την αίθουσα δεν είναι παρά μικρές λεπτομέρειες.

Ένα Bromance που δημιούργησε με κόπο, ιδρώτα και θέληση για νίκη έναν θρύλο των αγώνων που κρατάει μέχρι σήμερα. Βλέποντας τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να δαμάζουν τις πίστες του τότε κάνει και τον πιο απλό θεατή να κοιτά με δέος την οθόνη, με άπλετη δράση και συνοχή που ολοκληρώνει το ψηφιδωτό.

Αν είσαι οπαδός των αγώνων ή των αυτοκινήτων, πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσεις το Ford vs Ferrari. Αν είσαι σινεφίλ από την άλλη, δεν πρέπει να τη χάσεις. Αν είσαι απλός θεατής οποιαδήποτε ηλικίας, θα μείνεις άκρως ευχαριστημένος.

Μια ταινία που ανάβει τη σπίθα σε μικρούς και μεγάλους, φέρνοντας τους πάντες πιο κοντά με ένα από τα πιο δύσκολα αθλήματα στο κόσμο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles