spot_img

Formula E Μονακό: Επιστροφή στις νίκες για Buemi

O Sebastien Buemi, ήταν ο μεγάλος νικητής του ePrix στο Μονακό, με τον Ελβετό να αντιστέκεται στην επίθεση του Lucas di Grassi.

O Ελβετος εκίνησε από την 1η θέση και κατάφερε να κρατηθεί στην εκκίνηση μπροστά από τον di Grassi. Στην 3η θέση ακολουθούσε ο Nelson Piquet Jr. και πίσω του ο Jean Eric Vergne.

Ο αγώνας δεν είχε ιδιαίτερη δράση, με τους στενούς δρόμους του πριγκιπάτου να μην επιτρέπουν τα προσπεράσματα. Προβλήματα αντιμετώπισαν οι δύο οδηγοί της Virgin, πέφτοντας στις τελευταίες θέσεις.

Λίγο πριν το μέσον του αγώνα, οι Piquet και Vergne είχαν επαφή στη φουρκέτα, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να χτυπήσει στις μπαριέρες και να τεθεί εκτός αγώνα. Ο Piquet έχασε μια θέση από τον Heidfeld μετά την επαφή. Το Safety Car βγήκε στην πίστα και όλοι οι οδηγοί μπήκαν για αλλαγή μονοθεσίου.

Πίσω από το SC δεν άλλαξε τίποτα στην κατάταξη, με τον Buemi στην 1η θέση και τον di Grassi να ακολουθεί.

Οι δυο τους ήταν σε έναν δικό τους αγώνα και ξέφυγαν αμέσως μπροστά. Μάλιστα, σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η διαφορά των δύο πρώτων ανέβηκε πάνω από 10 δευτερόλεπτα από τους υπόλοιπους.

Ο di Grassi κατάφερε να μείνει κοντά και έκανε την επίθεσή του στους τελευταίους γύρους. Όμως, για κακή του τύχη δεν κατάφερε να βρει τρόπο να περάσει.

Έτσι, ο Buemi με την Renault πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη και αύξησε τη διαφορά στη βαθμολογία. Στην 2η θέση τερμάτισε ο di Grassi με την Audi Abt, ενώ το βάθρο έκλεισε ο Heidfeld με την Mahindra.

Την 10άδα έκλεισαν οι Piquet Jr, Engel, Rosenqvist, Abt, Guttierez, Da Cosa και Prost. Ταχύτερο γύρο έκανε ο Sam Bird, παίρνοντας έναν βαθμό.

Αποτελέσματα ΑγώναULA

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles