spot_img

Γεμάτη η αγωνιστική χρονιά του 2019 για τον Alex Fontana

Ο ελληνοελβετός Alex Fontana μιλά στον Στάθη Κοκκορόγιαννη για ένα απαιτητικό 2019, το οποίο τον φέρνει στην “Πράσινη Κόλαση”.

Έπειτα από ένα άκρως πετυχημένο 2018, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Silver Class του Blancpain GT Series, ο Fontana θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες έχοντας νέες προκλήσεις στον ορίζοντα. Και τι καλύτερο από αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ευρώπη και Ασία, σε κορυφαίο επίπεδο αγώνων.

Για ακόμα μία χρονιά, θα συνεχίσει ως εργοστασιακός οδηγός της KiA Motors στο CTCC, στο οποίο έχει γνωρίσει τεράστιες επιτυχίες και πάμπολλα τρόπαια νικητή. Επιπλέον, το ταξίδι στην Ασία συνεχίζεται, όντας οδηγός της Phantom Pro Racing στο πρωτάθλημα GT της Κίνας σε μια Mercedes AMG GT4.

Στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στη πίστα Sepang της Μαλαισίας, κατέκτησε τη 1η θέση στο πρώτο αγώνα, ενώ στον δεύτερο κατέλαβε τη 3η θέση, παρά τα επιπλέον 50 κιλά βάρους επιτυχίας. Ιδανικό ξεκίνημα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό θεσμό. Τέλος, το 2019 τον βρίσκει και πάλι στο θρυλικό Nurburgring Nordschleife με την ομάδα της KCMG σε ένα Nissan GT-R GT3 για το πρωτάθλημα του VLN.

Στο πρώτο αγώνα έδειξε άκρως θετικά δείγματα και είναι όλο και πιο κοντά στο να συμμετάσχει στις 24H του Nurburgring Μιλώντας αποκλειστικά στο automotonews.gr, ο Fontana μίλησε για την επιστροφή του στη “Πράσινη Κόλαση” και τις προσδοκίες του για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με την KCMG. Η συνεργασία ήταν μόνο για τον πρώτο αγώνα και ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι και τις 24Η του Nurburgring. Ο αγώνας ήταν κάτι σαν δοκιμές, διότι λόγω υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα GT της Κίνας δεν μπόρεσα να είμαι στις δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν. Δυστυχώς η ομάδα που κατέκτησα το πρωτάθλημα στη κατηγορία μου πέρυσι στο Blancpain GT άλλαξε κατασκευαστή αγωνιστικών, ο οποίος ήθελε συμμετοχή σε άλλο πρωτάθλημα και να βάλει δικούς της οδηγούς από την Ακαδημία. Οπότε έχοντας ανακοινώσει προγράμματα στο CTCC και στο China GT Championship όπου κέρδισα το πρώτο αγώνα, έπρεπε να βρω κάτι και στην Ευρώπη.

Έχοντας πλέον μια γεύση από το πώς είναι να οδηγείς για κορυφαία ομάδα στο Nordschleife, ο Alex μας μιλάει για το πρώτο του αγώνα στο VLN.

Στο πρώτο μας αγώνα τα πήγαμε πολύ καλά. Σταματήσαμε στο γκαράζ κατά τη διάρκεια για να κάνουμε αλλαγές στο setup. Ακολουθήσαμε πρόγραμμα δοκιμών και πιστεύω πως είμαστε στο σωστό δρόμο. Κάναμε μερικούς πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους και η ομάδα έμαθε πολλά ώστε να προετοιμαστεί για τον 24ωρο αγώνα. Από τη μεριά μου ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Έκανα πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους και το feedback που έδωσα στην ομάδα έκαναν το αγωνιστικό καλύτερο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τέλος επιβεβαίωσε πως η ελληνική σημαία θα βρίσκεται και στο νέο του κράνος, ενώ πλέον είναι πρεσβευτής της Sparco, εταιρείας που ειδικεύεται σε υλικά για sim-racing. Τέλος, ο Fontana θα είναι και για το 2019 ο σχολιαστής της ελβετικής τηλεόρασης για το πρωτάθλημα της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles