spot_img

Γιατί η Porsche απέρριψε την είσοδό της στην F1;

Η Porsche βρέθηκε πολύ κοντά στο να δώσει το πράσινο φως περί εισόδου στην F1, όμως το διοικητικό συμβούλιο απέρριψε την έγκριση του πλάνου.

Η γερμανική εταιρεία αποχώρησε από το WEC και την LMP1 το 2017, τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου προγράμματος. Έχοντας κατακτήσει 3 σερί νίκες στο Le Mans και τρία σερί πρωταθλήματα, τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε να αγωνίζονται τα τέρατα τεχνολογίας όπως η 919 Hybrid ήταν υπερβολικά.

Όμως στο παρασκήνιο, η Porsche είχε ήδη εξελίξει τη κινητήρια μονάδα που θα τοποθετούσε στο LMP1 της, εάν συνέχιζε στη κατηγορία. Ο κινητήρας θα ήταν V6 από τον V4 που είχε προηγουμένως και θα διέθετε πολλά κοινά στοιχεία με αυτούς της F1. Όμως, τα χρήματα που δεν ξόδευαν από το 2018 ώστε να αγωνίζονται, τα διέθεσαν στο να εξελίξουν μια κινητήρια μονάδα προδιαγραφών F1.

Σε εκείνο το σημείο ήταν υπό συζήτηση το αγωνιστικό μέλλον της εταιρείας, καθώς δεν συμμετείχε σε κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα και το ενδεχόμενο να εισέλθει στην F1 ήταν άκρως πιθανό. Αυτό επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από τον αντιπρόεδρο του αγωνιστικού τμήματος της Porsche, Fritz Enzinger, ο οποίος όμως εξήγησε γιατί αυτό δεν έγινε πραγματικότητα. Όντας σε αρκετά προχωρημένο στάδιο εξέλιξης, το διοικητικό συμβούλιο όπως αποκάλυψε ο Enzinger αποφάσισε πως η ηλεκτροκίν6ηση είναι ο τομέας που πρέπει να ασχοληθεί στο προσεχές μέλλον η Porsche και η F1 δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια πρωτότυπη μορφή ενός υβριδικού κινητήρα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η κίνηση αυτή συνάδει με την απόφαση ολόκληρου του ομίλου Volkswagen να αποσύρει όλες τις εργοστασιακές ομάδες της σε πρωταθλήματα τα οποία ενασχολείται, με τα πελατειακά προγράμματα να αποτελούν τον πυλώνα των αγώνων της εταιρείας. Το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων της VW χτύπησε πολύ βαθιά τον όμιλο, ο οποίος έχει καταφύγει στην ηλεκτροκίνηση και τη Formula E στην οποία επέλεξε να συμμετάσχει η Porsche δίπλα στην Audi, αντί να αφοσιωθεί σε ένα πρόγραμμα στην F1.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα είτε στα τρία πρωταθλήματα που προαναφέραμε εάν δεν υπήρχε το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια νέα τεχνολογία μηδενικών εκπομπών που θα αλλάξουν τους αγώνες για πάντα, αρχής γενομένης από το Le Mans και αργότερα θα υιοθετηθεί από την F1. Και η Porsche, μαζί με την Audi και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες κοιτούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles