spot_img

Γιατί ήταν λάθος η ποινή του Vettel

Ο Sebastian Vettel τερμάτισε τον αγώνα στο Baku στην 4η θέση, όμως η  ποινή που δέχθηκε ήταν εντελώς λάθος.

Το GP του Αζερμπαϊτζάν τα είχε πραγματικά όλα. Από τις μεγαλύτερες ανατροπές, μέχρι και παραμυθένιο τέλος για τον Lance Stroll που ανέβηκε στο βάθρο, μόλις στα 18 του χρόνια.

Όμως, το GP είχε και κάτι το οποίο θα συζητιέται για πολύ καιρό ακόμα. Φυσικά αναφέρομαι στην σύγκρουση Sebastian Vettel και Lewis Hamilton. Ένα συμβάν που θα έχει και συνέχεια και σίγουρα θα δούμε πολλά ακόμα, όμως δεν θα τα αναλύσουμε εδώ.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι πρώτα. Ο Hamilton, όντας 1ος, οριοθετεί τον ρυθμό όπως θέλει ο ίδιος και πρέπει να αφήσει μια μεγάλη απόσταση από το safety car. Επιπλέον, το τι έγινε είναι ξεκάθαρο. Ο Vettel μπαίνει με πολλά χιλιόμετρα στη στροφή και δεν προλαβαίνει να φρενάρει. Πέφτει πάνω του και στη συνέχεια, πηγαίνει δίπλα του και τον κοπανάει επίτηδες.

Όπως είναι λογικό, όλοι πιστέψαμε πως ο Hamilton έκανε κάποιου είδους brake test στον Γερμανό κι εκείνος «τσίμπησε». Όμως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Οι αγωνοδίκες έκαναν περίπου 45 λεπτά να βγάλουν την απόφασή τους, που ήταν κατά του οδηγού της Ferrari.

Όμως, μετά τον αγώνα μάθαμε, πως η τηλεμετρία του Hamilton έδειξε πως δεν έκανε brake test και τα έκανε όλα σωστά στα πλαίσια των κανονισμών. 

Ωραία όλα αυτά. Το γνωρίζεις ως FiA. Όλοι νομίζαμε πως η απόφαση 10s stop-go ήταν με βάση πως ο Hamilton έκανε brake test. Επιπλέον, στο επίσημο έγγραφο, αναφέρεις FiA, πως η κίνηση του Vettel να χτυπήσει επίτηδες τον Hamilton όταν πήγε δίπλα του ήταν πιθανώς επικίνδυνη.

Πιθανώς; ΠΙΘΑΝΏΣ; Είμαστε σοβαροί;

Ότι έγινε ήταν ξεκάθαρο από μεριάς Vettel και από τη στιγμή που γνώριζες πως δεν έχει κάνει κάτι κακό ο Hamilton δίνεις απλά 10s stop-go; Σε μια τόσο επικίνδυνη, αντιαθλητική και αδικαιολόγητη κίνηση ενός 4 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή;

Λυπάμαι FiA, αλλά εδώ είσαι παντελώς λάθος. Μπορεί ο Vettel να οδηγεί για την Ferrari, αλλά είναι ανεπίτρεπτες τέτοιες συμπεριφορές, καθώς ο κόσμος που παρακολουθεί αντιδρά και δεν βγάζει λογική με τέτοιες αποφάσεις. Δεν λέω πως δεν θα ήταν ωραίο να απαντούσε ο Hamilton και να έπεφταν μαζί στον τοίχο, αλλά να μάχεσαι για τη νίκη και το πρωτάθλημα και να σε χτυπάει επίτηδες ο αντίπαλός σου είναι αντιαθλητικό και ανεπίτρεπτο, ειδικά αν είσαι ένα είδωλο όπως ο Vettel. Σίγουρα, οι υπόλοιποι οδηγοί αγώνων δεν θα πήραν με καθόλου καλό μάτι το τι έκανε.

Κακώς δεν δόθηκε λοιπόν μαύρη σημαία στον Γερμανό για το όλο συμβάν με βάση τα παραπάνω, ενώ με τη συμπεριφορά του μετά το τέλος του αγώνα να τον καθιστά ακόμα πιο ένοχο. Δεν παραδέχθηκε πως υπήρξε επαφή όταν ήρθαν δίπλα δίπλα, πράγμα ντροπή για τον ίδιο και φαίνεται πως πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι της ψυχολογίας, το χάνει.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια και σε επόμενο άρθρο, θα μιλήσουμε γιατί το όλο συμβάν είναι game changer.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles