spot_img

Γιατί οι οδηγοί δεν θέλουν τις ζάντες 18 ιντσών στην F1;

Οι κανονισμοί του 2021 περιλαμβάνουν ίσως τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία της F1, μεταξύ αυτών και αλλαγή σε ζάντες μεγαλύτερου μεγέθους.

Η Formula 1 προσπαθεί μαζί με την FiA να οριστικοποιήσουν τους τεχνικούς κανονισμούς του 2021, οι οποίοι έχουν ήδη παρουσιαστεί σε μορφή προχείρου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και έχουν ημερομηνία έγκρισης 31 Οκτωβρίου αυτού του έτους.

Όμως, σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε πολλούς από τους κανονισμούς, με κυριότερο επιχείρημα το ότι οι κανονισμοί είναι τόσο περιοριστικοί όπου τα μονοθέσια θα μοιάζουν υπερβολικά μεταξύ τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ομάδες, τα στάνταρ κομμάτια και μέλη που θέλουν να εφαρμόσουν με τους νέους κανονισμούς, πηγαίνουν αντίθετοι με τη φιλοσοφία και το πνεύμα της F1.

Από τη μεριά τους οι οδηγοί έχουν τεθεί και αυτοί αντίθετοι με ορισμένες αλλαγές που ενδέχεται να εφαρμοστούν. Σε πολλές περιπτώσεις, αρκετοί μεταξύ αυτών οι Lewis Hamilton, Romain Grosjean Nico Hulkenberg κ.α. έχουν εκφράσει την ανησυχία τους και τη πεποίθηση πως δεν λαμβάνεται υπόψη η άποψη των οδηγών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης των Οδηγών, Alex Wurz, μίλησε για τη δυσαρέσκεια των οδηγών με τις νέες ζάντες 18 ιντσών που θα εφαρμοστούν το 2021, καθώς δεν είναι κάτι το οποίο μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει.

Το 2021 θα έχουμε πολλές αλλαγές. Αλλά θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις πολύ ενδιαφέρουσες κινητήριες μονάδες. Αλλά είναι πολύ βαριές. Ποιο είναι το πρόβλημα εδώ; Αν είναι πιο βαριά τα μονοθέσια, τότε η φυγόκεντρος δύναμη που ασκείται δεν είναι υψηλή. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι σωματικά εξαντλητικοί. Αλλά υπάρχουν εμπορικές αποφάσεις που έρχονται όπως οι ζάντες 18 ιντσών. Οι οδηγοί δεν είναι χαρούμενοι που θα προσθέσουν κιλά για εμπορικούς σκοπούς. Δεν προσφέρει τίποτα για τους οδηγούς αυτό. Μπορεί να είναι πιο απλοί όσον αναφορά το τομέα της αεροδυναμικής, αλλά δεν θα άφηνα το επιχείρημα αυτό να μετρήσει. Είναι πολύ πιο βαριές και το μόνο πλεονέκτημα που προσφέρουν είναι στο μάρκετινγκ.

Τα μονοθέσια του 2021 θα είναι πολύ πιο βαριά σε σχέση με τα σημερινά μονοθέσια πηγαίνοντας αντίθετα από τη κατεύθυνση που θέλουν οι οδηγοί.

Οι ζάντες των 18 ιντσών θα εφαρμοστούν στην Formula 2 από το 2020 πριν περάσουν και επίσημα στον κόσμο της Formula 1 το 2021.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις ζάντες 18 ιντσών; Σας αρέσει που θα εφαρμοστούν από το 2021 ή είστε με το μέρος των οδηγών;

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles