spot_img

GP 70ης Επετείου FP2: Πρώτος ο Hamilton στο φεστιβάλ φθοράς ελαστικών

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP 70ης Επετείου, σε μια διαδικασία που είδε τους οδηγούς να ταλαιπωρούνται με τα ελαστικά.

Ο Βρετανός με αντίπαλο μόνο τον teammate του στη διαδικασία έβαλε την medium γόμα για τη δεύτερη γρήγορη προσπάθειά του και έγραψε το 1:25.606 για να πάρει την 1η θέση στη διαδικασία. Ο χρόνος του ήταν 0.176s ταχύτερος του Valtteri Bottas, o οποίος όμως έβαλε την soft γόμα στη ταχύτερη επίδοσή του. Οι οδηγοί της Mercedes έκαναν και πάλι το 1-2 και έδειξαν πως έχουν ξανά τη ταχύτητα να κάνουν περίπατο στον αγώνα, με μόνο ερωτηματικό τα ελαστικά. Στην 3η θέση έκλεισε ο Daniel Ricciardo, o οποίος έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια για να είναι 0.815s μακριά από την κορυφή, σε μια πολύ δυνατή διαδικασία για την Renault, η οποία είχε σταθερή απόδοση στο FP2.

Τα ελαστικά θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς το ένα σκαλοπάτι πιο μαλακών γομών, θα ανακατέψει τη τράπουλα. Οι στρατηγικές αναμένεται να είναι πολλές και θα έχουμε τουλάχιστον δύο pit-stop στον αγώνα. Η φθορά είναι τεράστια, ειδικά στην soft γόμα, ενώ μετά από λίγους γύρους, η medium έχει πολλά κοψίματα επίσης.

Ο Max Verstappen πήρε την 4η θέση, ο οποίος όμως δεν έκανε πολλούς γύρους στη διαδικασία, ξοδεύοντας αρκετό χρόνο στο γκαράζ της ομάδας του. Ο χρόνος του ήταν 0.8s πιο αργός από του Hamilton και ήταν με τη soft γόμα και δημιουργούνται ερωτηματικά για το αν η Red Bull έχει πλησιάσει σε απόδοση την Mercedes. Ο Lance Stroll με την Racing Point πήρε την 5η θέση και ήταν 0.3s ταχύτερος του teammate του, Nico Hulkenberg που τον ακολούθησε, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα, η Racing Point είχε πάρει την πρώτη θέση στο FP2.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

O Charles Leclerc με την Ferrari ακολούθησε στην 7η θέση, όντας 1.2s μακριά από την κορυφή και σίγουρα η διαφορά αυτή δεν θα ικανοποιεί τους κόκκινους. Οι δύο McLaren ακολούθησαν στις θέσεις 8 και 9, με τον Esteban Ocon να κλείνει την πρώτη 10άδα για την ομάδα της Renault.

O Alex Albon μόνο ευχαριστημένος δεν πρέπει να είναι με την απόδοσή του, μιας και ήταν συνεχώς από 0.5s μέχρι 0.7s πιο αργός από τον Verstappen και ψάχνει να βρει απόδοση για τη συνέχεια του τριημέρου. Τουλάχιστον ήταν μπροστά από τις δύο Alpha Tauri των Daniil Kvyat και Pierre Gasly που ακολούθησαν στις θέσεις 12 και 13.

Ο Sebastian Vettel είχε μια πολύ άσχημη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με την SF1000-H να κάνει «μπαμ» στη παλιά ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και να σταματά εκτός πίστας. Ο Γερμανός είδε πολλά λάδια να τρέχουν κάτω από το μονοθέσιό του, με το αίτιο να φαίνεται πως είναι μηχανικής φύσεως.

Ο Romain Grosjean με την Haas ήταν στην 15η θέση μπροστά από τον George Russell και τον Kimi Raikkonen, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μικρότερη από τρία δέκατα. Τη μοναδική κόκκινη σημαία στο τέλος της διαδικασίας προκάλεσε ο Antonio Giovinazzi, o οποίος μάλλον από πρόβλημα στα υδραυλικά σταμάτησε στην έξοδο της Maggots.

Σε ρυθμό αγώνα, η Mercedes δείχνει να έχει και εκεί το πλεονέκτημα, με την Racing Point να είναι δεύτερη δύναμη, καθώς η Red Bull δεν έκανε αντιπροσωπευτική προσομοίωση. Η soft γόμα δίνει πολύ κακό ρυθμό και όπως όλα δείχνουν, οι ομάδες θα πάνε για αγώνα με κυρίαρχο ελαστικό την medium.

Αποτελέσματα FP2 του GP 70ης Επετείου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles