spot_img

GP Άμπου Ντάμπι FP2: Η απάντηση του Hamilton με ρεκόρ πίστας

O Lewis Hamilton ήταν εκείνος που έθεσε τον ρυθμό στη δεύτερη περίοδο στη Yas Marina, με τον πρωταθλητή να γράφει νέο ρεκόρ πίστας.

Ο Βρετανός ήταν πολύ γρήγορος σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και στο FP2, φρόντισε να ολοκληρώσει στη κορυφή. Ο Hamilton έγραψε το 1:38.877 με την ultra-soft γόμα στο μέσον της διαδικασίας, χρόνος που αποτελεί νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Sebastian Vettel με την Ferrari, δείχνοντας πως αύριο και την Κυριακή θα δούμε ακόμα μια τιτανομαχία πριν ολοκληρωθεί η χρονιά. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Daniel Ricciardo, με την Red Bull να θέλει να κάνει την έκπληξη στον τελευταίο αγώνα. Όμως προς το παρόν η διαφορά των τριών κορυφαίων ομάδων είναι αρκετά μικρή.

Best of the Rest οι δύο Force India, με τη διαφορά των Perez & Ocon να είναι στα χιλιοστά, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται οι Renault, McLaren & Williams, με τη μάχη της 10άδας να αναμένεται πολύ δυνατή.

Στον ρυθμό αγώνα, η Mercedes έδειξε να έχει το πάνω χέρι με την super-soft, όμως και πάλι η διαφορά ήταν πολύ μικρή σε σχέση με την Ferrari και την Red Bull.

Με την έναρξη του FP2, o Fernando Alonso ήταν ο πρώτος που βγήκε στη πίστα και παρέα του ήταν ο Kevin Magnussen. H διαδικασία ήταν άκρως σημαντική, μιας και οι συνθήκες που υπήρχαν στην έναρξη, θα είναι παρόμοιες και στις κατατακτήριες, αλλά και στον αγώνα. Οι ομάδες είχαν πολλή δουλεια να κάνουν, ώστε να ετοιμάσουν κατάλληλα τα μονοθέσια.

Οπότε στη διαδικασία αυτή, περιμένουμε να δούμε προσομοιώσεις κατατακτηρίων, αλλά και stint με πολλά καύσιμα, καθώς ο αγώνας είναι πάντα κρίσιμος.

Αρκετοί οδηγοί βγήκαν στη συνέχεια στη πίστα, με τους πρώτους χρόνους να καταγράφονται από τους οδηγούς.

Ο Raikkonen ήταν στο 1:39.908 μετά τις πρώτες του προσπάθειες, όμως ο Hamilton κινήθηκε ακόμα ταχύτερα. Έπειτα από έναν κακό γύρο, ο Βρετανός έγραψε το 1:39.720 για να ανέβει στην 1η θέση. Ο Ricciardo βρέθηκε λιγότερο από ένα δέκατο από τον Βρετανό στον πρώτο του γύρο, όμως ο παγκόσμιος πρωταθλητής έγραψε το 1:38.912 για να βελτιώσει κι άλλο τον ταχύτερο γύρο της διαδικασίας.

Όλο και περισσότεροι οδηγοί είχαν βγει στην πίστα, με τον Bottas να ανεβαίνει στην 2η θέση, ενώ ο Vandoorne είχε τη στιγμή του όταν έχασε το μονοθέσιο στη στροφή 20. Ευτυχώς για τον ίδιο, συνέχισε. Τα πράγματα ηρέμησαν για λίγο στη συνέχεια, με τους οδηγούς να έχουν ολοκληρώσει τα πρώτα τους περάσματα.

Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών της διαδικασίας, ο Bottas με την ultra-soft ανέβηκε στην 1η θέση της κατάταξης με χρόνο στο 1:38.609, όμως πίσω του ήταν οι Vettel και Hamilton. O Γερμανός οδηγός της Ferrari ανέβηκε στην 1η θέση και έγραψε νέο ρεκόρ πίστας.

Όμως, ο Hamilton ήταν ακόμα ταχύτερος και με το 1:37.877 έγραψε νέο ρεκόρ πίστας και έγινε ο πρώτος οδηγός που κατέβηκε το 1:38. Πολύ καλός γύρος από τον Ricciardoπου τον έφερε στην 3η θέση, με τους Raikkonen και Bottas να κλείνουν τη πρώτη 5άδα.

Ο Verstappen δεν έγραψε γρήγορη προσπάθεια με φρέσκο σετ ultra-soft, καθώς έκατσε αρκετή ώρα στο γκαράζ με προβλήματα. Εξαιρετική εμφάνιση από τις Force India στις θέσεις 7 και 8, με τον Hulkenberg να κερδίζει τις δύο McLaren. Πολύ μικρές οι διαφορές στις θέσεις κοντά στη 10άδα, με τη διαφορά του 7ου από τον 12ο να είναι μόλις 0.3s.

Σε εκείνο το σημείο, είχαμε μπει για τα καλά στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, με αρκετούς οδηγούς να περνούν σε πρόγραμμα προσομοίωσης αγώνα.

Πολύ κακή ημέρα για τον Brendon Hartley, o οποίος δεν είχε βρει το κατάλληλο set-up, με τον Νεοζηνλανδό να μοιάζει σχεδόν αδύνατο να οδηγήσει το μονοθέσιο. Μάλιστα, είχε και έξοδο στη στροφή 1.

Εξαιρετικό stint έκανε ο Vettel με την super-soft, με τον Hamilton να έχει καλύτερους χρόνους στην ίδια γόμα, αλλά να μην είναι σταθερό το stint του. Η Ferrari δείχνει να πατά εξαιρετικά σε όλες τις συνθήκες, δείχνοντας στοιχεία ενός εξαιρετικού μονοθεσίου. Μάλιστα ήταν το μόνο που σε αρκετές στροφές δεν είχε καθόλου υποστροφή.

Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, η κατάταξη δεν άλλαξε, με τον Hamilton να ολοκληρώνει την Παρασκευή στη κορυφή των χρόνων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles