spot_img

GP Αυστραλίας FP1: Ξεκίνησε ζεστός ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε με το δεξί το 2017, καθώς ήταν στη κορυφή των χρόνων στο FP1.

Ο Βρετανός σημείωσε το 1:24.220 με την Ultra Soft γόμα ελαστικών και ήταν κατά 0.583 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον teammate του Valteri Bottas. Η Mercedes έκανε το 1-2, όμως οι δύο οδηγοί της ήταν οι μόνοι από τους πρώτους 6 που είχαν την Ultra Soft.

Στις θέσεις 3 και 4 βρέθηκαν οι δύο Red Bull Racing με τον Daniel Ricciardo να ξεπερνά τον Max Verstappen στην ενδοοικογενειακή μονομαχία. Ο χρόνος του Αυστραλού ήταν κάτι παραπάνω από 0.6 πιο αργός από αυτόν του Hamilton, όμως με την Super Soft γόμα.

Οι δύο Ferrari βρέθηκαν στις θέσεις 5 και 6, κάνοντας χρόνο με την Super Soft γόμα ελαστικών. Όμως 1:25.396 από τον Kimi Raikkonen σίγουρα δεν εντυπωσίασε και ο ρυθμός που είδαμε από την Scuderia δεν είναι σίγουρα αυτό που θα δούμε στη συνέχεια του τριημέρου. Όμως δεν ήταν απροβλημάτιστες ελεύθερες δοκιμές. Ο Vettel στα τελευταία στάδια του FP1 αντιμετώπισε πρόβλημα με την MGU-K, ωστόσο δεν φαίνεται προς το παρόν κάτι ανησυχητικό.

Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Massa, Grosjean, Hulkenberg και Perez.

Τα προβλήματα δεν έλειψαν από το FP1, με τον Ocon να χάνει το πρώτο ημίωρο της διαδικασίας λόγω προβλήματος στα φρένα. Ο Stoffel Vandoorne είχε κι εκείνος προβλήματα, όμως κατάφερε να κάνει μερικούς γύρους στο δεύτερο μισό του 90λεπτου.

Η πίστα γύρο με τον γύρο ερχόταν σε καλύτερη κατάσταση όσον αναφορά την πρόσφυση και οι χρόνοι αναμένεται να πέσουν πολύ μέχρι τις κατατακτήριες δοκιμές.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles