spot_img

GP Αγίου Μαρίνου Race: Άπιαστος Dovi στο Misano

O Andrea Dovizioso ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα στον Άγιο Μαρίνο, έπειτα από μια επιβλητική εμφάνιση στον εντός έδρας αγώνα του.

Ο Ιταλός έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και επιτέθηκε από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Έκανε απαιτητικά προσπεράσματα στους αντιπάλους του και ειδικά στον teammate του και με εξαιρετική διαχείριση ελαστικών πήρε την 3η του νίκη για το 2018 και ανέβηκε στην δεύτερη θέση στη βαθμολογία των οδηγών. O Marc Marquez ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 2η θέση και μόνο χαρούμενος πρέπει να είναι μιας και η διαφορά από την 2η θέση στη βαθμολογία αυξήθηκε, φέρνοντας τον ακόμα πιο κοντά στον τίτλο. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Cal Crutchlow με την LCR Honda κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Alex Rins έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και τερμάτισε στην 4η θέση του αγώνα, μπροστά από τον Maverick Vinales που έκανε έναν κακό αγώνα, με την Yamaha να μην δείχνει να έχει λύσεις. Ο Dani Pedrosa έμεινε στην 6η θέση, μπροστά από τον Valentino Rossi, ενώ οι Andrea Iannone, Alvaro Bautista και Johann Zarco συμπλήρωσαν τη 10άδα.

Μεγάλος χαμένος του αγώνα ήταν ο Jorge Lorenzo, o oποίος στον προ-τελευταίο γύρο έκανε το λάθος και έπεσε στην στροφη 8 από την 2η θέση.

O Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Lorenzo έκανε την τέλεια αρχή και έστριψε στην κορυφή με τον Miller πίσω του. Μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Marquez που ήταν 3ος, ενώ ο Vinales είχε χάσει δύο. Ο Dovizioso όμως επιτέθηκε αμέσως και μέσα σε λίγες στροφές ανέβηκε 2ος, με την Ducati να είναι στο 1-2-3. Ο Rossi είχε χάσει μία θέσει, ενώ κακό πρώτο γύρο έκανε και ο Zarco που έπεσε 13ος, πίσω από τον Iannone.

O Dovi μάζεψε τη διαφορά από τον Lorenzo με ταχύτερο γύρο, ενώ ο Marquez πέρασε τον Miller για την 3η θέση του αγώνα, ενώ οι διαφορές ξεκίνησαν να ανοίγουν. Ο αναβάτης της Honda δεν ήθελε τις δύο Ducati να του ξεφύγουν, ενώ πίσω του ο Miller είχε πτώση στην 14η στροφή, αλλά κατάφερε να συνεχίσει.

Ο Rins πέρασε τον Vinales, ο οποίος έπεσε στην 6η θέση, ενώ ο Rossi έχασε από τον Pedrosa, με τις Yamaha να δείχνουν να χάνουν ρυθμό. Αυτός που πίεσε ήταν ο Dovizioso και στα φρένα για την στροφή 8 πέρασε στην 1η θέση και άφησε τον Lorenzo να δίνει μάχη με τον Marquez. Η διαφορά δεν άνοιξε αμέσως, καθώς τα παιχνίδια τακτικής είχαν ξεκινήσει και οι τρεις πρώτοι για τους επόμενους 20 γύρους θα τους βλέπαμε μαζί σε ένα μικρό τρενάκι για τη νίκη.

Στους επόμενους 5 γύρους η διαφορά άνοιξε λίγο, αλλά όχι σε σημείο όπου ήταν αδύνατο πλέον για τον Lorenzo να κάνει αντεπίθεση. Ο Crutchlow είχε τον ρυθμό και κατάφερε να περάσει τον Rins για την 4η θέση.

Όμως, ο Lorenzo στη στροφή 14 έκανε το λάθος με ένα κακό φρενάρισμα και επέτρεψε στον Marquez να περάσει στην 2η θέση του αγώνα. Αυτό επέτρεψε στον Dovizioso να ανοίξει τη διαφορά στο 1.7s. Οι δύο αναβάτες άρχισαν να δίνουν μάχη μεταξύ τους, με αλληλοπροσπεράσματα και επέτρεψαν στον Dovi να ξεφύγει στα 2.5s. Με 9 γύρους να απομένουν όμως, στις διαδοχικές δεξιές στροφές 12-13, ο Lorenzo είδε ανοικτό διάδρομο και με μια εξαιρετική κίνηση πήρε και πάλι την 2η θέση στην κατάταξη.

Μπαίνοντας στους τελευταίους 5 γύρος, η διαφορά άρχισε να πέφτει συνεχώς και με πολύ γρήγορο ρυθμό. Μέσα σε λίγα περάσματα είχε φτάσει στο 1.3s, με τους Lorenzo και Marquez να κάνουν τη τελευταία τους επίθεση.

Όμως στον προ-τελευταίο γύρο, στα φρένα για την στροφή 8, ο Lorenzo έκανε ένα άτσαλο φρενάρισμα και έπεσε χάνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Αυτό έφερε τον Marquez στην 2η θέση και τον Crutchlow σε θέση βάθρου.

Ο Dovizioso όμως ήταν εκείνος που πανηγύρισε, καθώς πέρασε τη γραμμή του τερματισμού από την 1η θέση και πήρε την 6η νίκη της Ducati μέσα στο 2018 μπροστά από τους Marquez και Crutchlow.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles