spot_img

GP Aμερικής Race: Απόλυτη κυριαρχία Marquez

O Marc Marquez πήρε τη πρώτη του νίκη στο MotoGP το 2017 και 5η στο CoTA σε έναν αγώνα που κυριάρχησε απόλυτα.

Ο Ισπανός έχασε τη πρωτοπορία στην εκκίνηση από τον Dani Pedrosa, όμως είχε τον αγώνα υπό έλεγχο. Στο μέσον περίπου, πέρασε στην αντεπίθεση και όταν προσπέρασε τον teammate του δεν τον είδε κανείς.

Χωρίς να απειληθεί και με μια εξαιρετική οδήγηση έφτασε στη πρώτη του φετινή νίκη και σε συνδυασμό με την πτώση του Vinales, μείωσε τη διαφορά στη βαθμολογία. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Valentino Rossi, o οποίος παρά τη ποινή 0.3s πήρε πολύτιμους βαθμούς και ανέβηκε στη κορυφή της βαθμολογίας. Το βάθρο έκλεισε ο Dani Pedrosa, σε μια ικανοποιητική εμφάνιση για τον ίδιο.

Τη πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Crutchlow, Zarco, Dovizioso, Iannone, Petrucci, Lorenzo και Miller.

Στην εκκίνηση ο Dani Pedrosa πετάχτηκε εξαιρετικά στην 1η θέση, με τον Marquez να τον ακολουθεί και τον Valentino Rossi στην 3η θέση. Ο Jorge Lorenzo έκανε μια καλή εκκίνηση και έδωσε μάχη με τον Vinales, όμως μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου έχασε θέση από τον Zarco.

O Vinales όμως, στη 18η στροφή του 2ου γύρου έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έβαλε τέλος στον αγώνα του. Το τέλειο ξεκίνημα στη σεζόν έλαβε τέλος.

Μπροστά οι δύο Honda έδιναν το δικό τους μάχη, με τον Rossi να κρατιέται κοντά τους και τον Zarco σε απόσταση βολής. Ο Γάλλος αναβάτης της Tech 3 ήταν ο ταχύτερος στους πρώτους γύρους και έδειχνε να είναι σε θέση να παλέψει για το βάθρο. Μάλιστα ο Zarco παραλίγο να έχει επαφή με τον Rossi στις στροφές 3 και 4, με τον Ιταλό να αναγκάζεται να βγει εκτός πίστας, αλλά δεν έχασε θέση.

Λίγο πριν το μέσο του αγώνα, ο Marquez έκανε την επίθεση στον Pedrosa στη στροφή 7 και πήρε τη πρωτοπορία του αγώνα. Ο πρωταθλητής, είχε τον έλεγχο του αγώνα πριν κάνει το προσπέρασμα, καθώς αμέσως άνοιξε τη διαφορά. Ο Marquez είχε σκληρό εμπρός και πίσω ελαστικό, πράγμα που τον βοήθησε να πιέσει όσο περισσότερο μπορούσε. Ο Pedrosa όμως δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να κρατηθεί κοντά στον teammate του.

Σε γενικές γραμμές ο αγώνας ήταν αρκετά ήσυχος, με τους Abrham, τα αδέρφια Espargaro και ο Baz εγκατέλειψαν τον αγώνα.

Με 10 γύρους να απομένουν, ο Pedrosa επιτέθηκε για την 1η θέση, αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί μπροστά. Αυτό έφερε λίγο πιο κοντά τον Rossi, ο οποίος δεν είχε χάσει επαφή με τη κορυφή. Όμως, ο Ιταλός πήρε ποινή 0.3s για το συμβάν με τον Zarco, με τον επιπλέον χρόνο να προστίθενται στα τελικά αποτελέσματα.

Στο τέλος του αγώνα, οι πιο ενδιαφέρουσες μάχες ήταν εκείνη του Rossi με τον Pedrosa, ενώ λίγο πιο πίσω ο Iannone είχε κολλήσει πίσω από τον Lorenzo.

Ο Rossi με σχεδόν 3 γύρους να απομένουν, έκανε την επίθεση στην στροφή 18 στον Pedrosa και ανέβηκε 2ος. Όμως έπρεπε να ανοίξει τη διαφορά πάνω από 0.3s λόγω της ποινής που δέχθηκε. Την ίδια ώρα, ο Crutchlow προσπέρασε τον Zarco για την 4η θέση, ενώ ο Iannone ανέβηκε 7ος και ο Lorenzo έπεσε 9ος.

Μέχρι το τέλος, η κατάταξη δεν άλλαξε, με τον Marquez να παίρνει τη νίκη, με τον Rossi στη 2η θέση και τον Pedrosa να κλείνει το βάθρο.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Ιταλός αναβάτης της Yamaha ανέβηκε στη 1η θέση της βαθμολογίας.

Αποτελέσματα GP Αμερικής

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles