spot_img

GP Άμπου Ντάμπι FP2: Κυρίαρχη η Mercedes – Ξανά ταχύτερος ο Bottas

Ο Valtteri Bottas ολοκλήρωσε και το FP2 του GP Άμπου Ντάμπι στην κορυφή των χρόνων, με τη Mercedes να κάνει το 1-2 στη Yas Marina.

Ο Φινλανδός συνέχισε στη φοβερή του φόρμα και στην απογευματινή περίοδο και με τον ήλιο να έχει δώσει τη θέση του στο φως των προβολέων έκανε ξανά τον ταχύτερο γύρο. Με τη soft γόμα έγραψε το 1:36.256 και ήταν 0.310s ταχύτερος του Lewis Hamilton ο οποίος έμεινε στη 2η θέση, αλλά δεν ολοκλήρωσε το δεύτερο γύρο του που θα μπορούσε να τον είχε φέρει εκείνον στη κορυφή. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν τέλεια για τον Φινλανδό, ο οποίος με 20 λεπτά πριν το τέλος έκανε μια βουτιά στον Romain Grosjean, με τους δύο να έχουν επαφή και η W10 να έχει σοβαρές ζημιές στην εμπρός αεροτομή και στα bargeboards. Ως αποτέλεσμα η κόκκινη σημαία βγήκε για λίγα λεπτά.

Στην 3η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Charles Leclerc, όμως η Ferrari πρέπει να προβληματιστεί για την απόδοσή της στο τελευταίο κομμάτι. Ο Μονεγάσκος έχασε 0.649s στο τελευταίο κομμάτι μόνο, ενώ ο Sebastian Vettel που ολοκλήρωσε 4ος, έχασε 0.4s. Η SF90-H έχει αρκετή υποστροφή και η δύναμη της στα δύο πρώτα κομμάτια δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα περίμεναν, τουλάχιστον για τις ελεύθερες δοκιμές. Ο Max Verstappen πήρε τη 5η θέση, δίχως να βελτιώσει με τη soft γόμα, ενώ στη medium ήταν ταχύτερος, με τη Red Bull να χάνεται για την ώρα στο στήσιμο της RB15, ενώ ο Alex Albon πήρε την 6η θέση στη κατάσταση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Παρά την επαφή, ο Grosjean έκλεισε ως Best of the Rest της ημέρας 1.345s μακριά από τη κορυφή. Ο Sergio Perez ήταν πιο αργός κατά 0.036s στην 8η θέση, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι δύο Toro Rosso, με τον Daniil KVyat να είναι στο ίδιο δέκατο. Οι δύο McLaren έμειναν στις θέσεις 11 και 12, ενώ μέτρια εμφάνιση είχαν οι Renault στις θέσεις 15 και 16. Οι δύο Alfa Romeo ήταν επίσης αργές στις θέσεις 17 και 18, ενώ ο George Russell έριξε σχεδόν 1 δευτερόλεπτο στον Robert Kubica.

Αποτελέσματα GP Άμπου Ντάμπι – FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles