spot_img

GP Άμπου Ντάμπι FP3: Στη κορυφή ο Hamilton και ακολουθούν οι Raikkonen, Vettel

O Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Yas Marina, με την Ferrari να ακολουθεί από κοντά.

Ο Βρετανός βγήκε στα τελευταία 20 λεπτά με φρέσκο σετ της hyper-soft γόμας και έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία για να πάρει την 1η θέση και να γίνει το φαβορί για τις κατατακτήριες δοκιμές. Υπό το φως της ημέρας ακόμα, ο  Hamilton σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:37.176, έχοντας ένα πολύ δυνατό τελευταίο κομμάτι. Πίσω του στη 2η θέση έμεινε ο Kimi Raikkonen με τη Ferrari, o oποίος ήταν 0.288s πιο αργός, με την SF71-H να χάνει πολύ στο τελευταίο κομμάτι, στο οποίο υπάρχει έλλειψη κάθετης δύναμης. Ο Sebastian Vettel ήταν στη 3η θέση, όμως ο γύρος του δείχνει πως μπορεί να βρει χρόνο και στις κατατακτήριες θα είναι αρκετά βελτιωμένος.

Ο Max Verstappen ήταν στη 4η θέση 0.571s μακριά από τη κορυφή, έχοντας ένα άτσαλο τελευταίο κομμάτι, ενώ τη πρώτη 5άδα έκλεισε ο Valtteri Bottas μπροστά από τον και πάλι άτυχο Daniel Ricciardo. O Αυστραλός είδε στα τελευταία λεπτά να μένει στη πίστα με ακόμα ένα πρόβλημα στο μονοθέσιο του.

Ο Romain Grosjean ήταν ο Best of the Rest στην 7η θέση 1.1s από τη κορυφή, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Nico Hulkenberg, Carlos Sainz & Esteban Ocon.

Δεν είχαμε σημαντικά απρόοπτα στη τελευταία περίοδο με τον Leclerc να είναι ο μοναδικός που είχε επαφή με τον τοίχο στο πρώτο μισό του 60-λεπτου. Επιπλέον, στο τέλος οι Gasly και Grosjean είχαν επαφή όταν ήρθαν δίπλα δίπλα στο τελευταίο κομμάτι, όταν υπήρξε ασυνεννοησία των δύο.

Στις κατατακτήριες αναμένεται να δούμε διαφορετική εικόνα, καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ πιο χαμηλές και θα αλλάξει η συμπεριφορά των μονοθεσίων.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles