spot_img

GP Άμπου Ντάμπι QP: Ασταμάτητος Hamilton με νέο ρεκόρ πίστας

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, κατακτώντας την 83η του pole position.

O Βρετανός ήταν ταχύτατος καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και απέδειξε πως είχε τη ταχύτητα τη τελευταία στιγμή, εκεί που έπρεπε και με το 1:34.794 έσπασε τα χρονόμετρα με νέο ρεκόρ πίστας στη Yas Marina και αύριο θα ξεκινήσει από θέση ισχύος για τον τελευταίο αγώνα του 2018. Δίπλα του, θα έχει τον teammate του, Valtteri Bottas, ο οποίος ήταν πολύ ανταγωνιστικός αλλά ηττήθηκε στο τέλος για 0.162s, αλλά έκανε το 1-2 για την Mercedes. Αυτή ήταν η 84 pole position για τους Πρωταθλητές στην υβριδική εποχή του σπορ σε 100 αγώνες. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel, o οποίος τα έδωσε όλα στη τελευταία του προσπάθεια, όμως ήταν 0.331s πιο αργός από τον Hamilton Και αύριο θα φέρει τη μάχη στα ασημί μονοθέσια.

Ο Kimi Raikkonen έκλεισε την τέταρτη σειρά για τη Ferrari, με τους Daniel Ricciardo και Max Verstappen να είναι στις θέσεις 5 και 6 και σίγουρα απογοητευμένοι με το γεγονός πως δεν ήταν όσο ανταγωνιστικοί θα ηθελαν.

Best of the Rest ήταν ο Romain Grosjean Με την Haas, ο οποίος κέρδισε τους αντιπάλους του στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, όμως ήταν 1.3s μακριά από τη κορυφή. Tη πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Charles Leclerc, Esteban Ocon και ο Nico Hulkenberg για την Renault.

O Fernando Alonso στις τελευταίες του κατατακτήριες δοκιμές στη καριέρα του στην F1, ολοκλήρωσε στην 15η θέση και έκανε το 21-0 στη σεζόν έναντι του Stoffel Vandoorne που αποκλείστηκε από το Q1.

Στο Q2 δεν υπήρξε κάποια έκπληξη όσον αναφορά την επιλογή ελαστικών, με τον Verstappen να είναι ο μόνος ο οποίος θα εκκινήσει τον αγώνα με την hyper-soft, ενώ οι υπόλοιποι 5 που θα διεκδικήσουν τη νίκη με την ultra-soft.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles