spot_img

GP Ανδαλουσίας QP: Δεύτερη σερί pole για Quartararo – Εκτός αγώνα ο Marquez

Ο Fabio Quartararo ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Ανδαλουσίας, παίρνοντας εντυπωσιακά την pole position.

Ο Γάλλος ήταν καταπληκτικός στην διαδικασία των 15 λεπτών στη πίστα της Jerez, γράφοντας το 1:37.007 και πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη pole position και αύριο έχει τον πρώτο λόγο στον αγώνα. Ο χρόνος του όμως δεν ήταν ο ταχύτερος, καθώς ο Maverick Vinales τον κέρδισε για 0.1s, αλλά ο τελευταίος του γύρος που ήταν και ο ταχύτερος ακυρώθηκε, καθώς πάτησε εκτός πίστας στη στροφή 7. Όμως ο οδηγός της εργοστασιακής Yamaha θα ξεκινήσει από την 2η θέση και πρέπει να είναι χαρούμενος, καθώς ξέρει πως σήμερα ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα. Στην 3η και εκπληκτική θέση βρέθηκε ο Peco Bagnaia με την Pramac Ducati σε έναν εκπληκτικό γύρο, μόλις 0.169s πίσω από την pole position και αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό στον αγώνα και στους επόμενους, τότε σίγουρα διεκδικεί θέση στην εργοστασιακή ομάδα με αυτές τις εμφανίσεις.

Στην 4η θέση ολοκλήρωσε Valentino Rossi με την δεύτερη εργοστασιακή Yamaha, κάνοντας μια πολύ καλή προσπάθεια, με τον χρόνο του να είναι όμως 0.3s μακριά από αυτόν του Quartararo και αύριο σίγουρα θέλει να συνεχίσει από εκεί που είναι. Ο Miguel Oliveira έκανε ακόμα μια έκπληξη, καθώς προκρίθηκε από το Q2 και στη μοναδική γρήγορη προσπάθειά του στο Q2 έγραψε το 1:37.334 και αύριο θέλει να δείξει ανάλογο ρυθμό όντας η ταχύτερη KTM. Την δεύτερη σειρά έκλεισε ο Franco Morbidelli, o οποίος πέρασε επίσης από το Q1 και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Ιταλός στον αγώνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Jack Miller μόνο ευχαριστημένος δεν πρέπει να είναι με την 7η θέση, καθώς είναι πιο αργός από τον teammate του για σχεδόν 0.3s και δεν μπόρεσε να είναι πιο μπροστά. Απογοητευμένος με τον εαυτό του πρέπει να είναι και ο Takaaki Nakagami, o οποίος αν δεν έκανε λάθος στον τελευταίο γρήγορο του γύρο, μπορούσε να διεκδικήσει θέσει μέχρι και στην πρώτη σειρά, όμως σήμερα είναι 8ος. Ο Brad Binder έμεινε στην 9η θέση στο Q2 μπροστά από τον Joan Mir με την Suzuki που δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, ενώ 11ος ολοκλήρωσε ο Danilo Petrucci. O Pol Espargaro έμεινε μόλις στην 12η θέση, καθώς στη τελευταία του προσπάθεια είχε πτώση στην στροφή 2 και δεν κατάφερε να δείξει τη πλήρη δυναμική του πάνω στην KTM.

Πολύ άσχημη εμφάνιση από τον Andrea Dovizioso, o οποίος αύριο θα εκκινήσει από την 13η θέση πίσω από τον Cal Crutchlow, ενώ ο άλλος τραυματίας, Alex Rins θα ξεκινήσει 20ος με στόχο έναν τερματισμό στους βαθμούς.

Ο Marc Marquez έκανε έναν out-lap στο Q1, αλλά οι πόνοι τον οδήγησαν και πάλι στο γκαράζ, με την ομάδα να ανακοινώνει πως δεν θα αγωνιστεί αύριο στον αγώνα.

Αποτελέσματα QP GP Ανδαλουσίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles