spot_img

GP Αυστραλίας: Ανακοινώθηκαν οι επιλογές ελαστικών των οδηγών

Η Pirelli έδωσε στη δημοσιότητα τις γόμες ελαστικών που θα χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, με τη C4 να κυριαρχεί.

Η έναρξη ακόμα μιας σεζόν για την Formula 1 είναι δύο στροφές μακριά, με ομάδες και οδηγούς να ετοιμάζονται για ακόμα ένα μαραθώνιο ταξίδι που θα ολοκληρωθεί μετά από 9 μήνες σχεδόν. Όπως συμβαίνει και τα τελευταία χρόνια παραδοσιακά, η Αυστραλία και το Albert Park φιλοξενούν τον πρώτο αγώνα μιας χρονιάς που υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες μάχες και απαντήσεις σε πολλά ερωτηματικά.

Στον αγώνα αυτό, η Pirelli θα φέρει τις C2 (medium), C3 (soft) και τη C4 (ultrasoft) γόμες ελαστικών, με τη τελευταία να κυριαρχεί στις επιλογές των ομάδων. Η στρατηγική της ιταλικής εταιρίας φέτος είναι να διορθωθούν τα προβλήματα υπερθέρμανσης που είχαν μέχρι πέρυσι οι οδηγοί και η κατάργηση της supersoft γόμας μπορεί να προκαλέσει ένα σενάριο δύο pit-stop.

Οι κορυφαίες ομάδες επέλεξαν από 9 σετ ελαστικών της C4 γόμας, με τον Charles Leclerc της Ferrari να έχει 2 σετ της C2 γόμας και 2 σετ της C3 γόμας, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους. Στη Renault επέλεξαν τη πιο επιθετική στρατηγική με 10 σετ της C4 γόμας, ενώ Racing Point και Williams έχουν τη πιο συντηρητική με 8 σετ της γόμας αυτής.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles