spot_img

GP Αυστραλίας FP3: Στην κορυφή ο Vettel αλλά συμπεράσματα μηδέν

Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε τη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη κορυφή των χρόνων, με την Ferrari να κάνει το 1-2.

Ο Γερμανός πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας μακριά από τις πρώτες θέσεις, όμως στο τέλος η Ferrari του φόρεσε την ultra-soft γόμα και με το 1:26.067 πήρε τη 1η θέση πριν τις κατατακτήριες. Ο χρόνος αυτός είναι πολύ πιο αργός απ’ότι περιμένουμε σε στεγνές συνθήκες, με τον Kimi Raikkonen να γράφει το 1-2 για την Ferrari, πάνω από 2s πίσω από τον teammate του. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Marcus Ericsson για την Sauber, o οποίος ήταν ο τελευταίος οδηγός που έβαλε ultra-soft ελαστικά στο τέλος της διαδικασίας.

O Max Verstappen βρέθηκε στην 4η θέση για την Red Bull, ενώ στην 5η ήταν ο Carlos Sainz για την Renault. Λίγα πράγματα μπορούμε να κρατήσουμε από το FP3, καθώς οι συνθήκες άλλαζαν συνεχώς, οπότε δεν μπορούμε να κρίνουμε απόλυτα τους χρόνους και τη δυναμική.

Δυνατές πάντως, εμφανίστηκαν οι Mercedes, οι Red Bull και οι δύο McLaren που όσο η πίστα είχε νερό, βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις των χρόνων.

Το FP3

Στην αρχή του FP3 είχαμε πολύ διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με το FP2. Όπως είχε γίνει η πρόβλεψη, η βροχή έκανε την εμφάνισή της και είχε αφήσει πολύ νερό στη πίστα.

Οι οδηγοί στα πρώτα λεπτά βγήκαν με την wet γόμα ελαστικών ώστε να πάρουν μια πρώτη γεύση για το πώς είναι η κατάσταση της πίστας. Η βροχή όμως είχε σταματήσει εδώ και ώρα και η πίστα είχε στεγνώσει σε έναν μικρό βαθμό σε ορισμένα σημεία.

Αυτό αποδείχθηκε σχετικά γρήγορα, με αρκετούς οδηγούς να κάνουν installation laps με την ενδιάμεση γόμα. Τα πρώτα 15 λεπτά πέρασαν δίχως να έχομε κάποιον χρονομετρημένο γύρο. Εάν και οι κατατακτήριες γίνουν υπό βρόχινες συνθήκες, τότε όλα τα δεδομένα που συλλέγουν τώρα θα χρησιμεύσουν αργότερα.

Ο πρώτος που συμπλήρωσε χρονομετρημένη προσπάθεια ήταν ο Nico Hulkenberg με την Renault. O Γερμανός έγραψε το 1:40.863 με την ενδιάμεση γόμα, δείχνοντας πως η πίστα ήταν σε καλή κατάσταση. Στον επόμενο γύρο βελτίωσε στο 1:39.082, με τον Vandoorne να είναι ο δεύτερος που έγραψε χρόνο, πιο πίσω από αυτόν της Renault.

Αυτό έκανε και άλλους οδηγούς να βγουν στη πίστα, με τον Verstappen να είναι πολύ γρήγορος σε αυτές τις συνθήκες. Σε κάθε πέρασμα, οι χρόνοι έπεφταν όλο και περισσότερο, καθώς η πίστα γινόταν πιο γρήγορη. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull έγραψε το 1:35.548 για να αφήσει 1.9s πίσω του τον Vettel με την Ferrari και 2.3s τον Ricciardo.

Αυτός που αντιμετώπισε προβλήματα ήταν ο Lewis Hamilton. O Βρετανός άργησε μισή ώρα να βγει στη πίστα, με την ομάδα να του αλλάζει το τιμόνι. Ο Lance Stroll επίσης, είχε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων, με την ομάδα να προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα.

Στο μέσον της διαδικασίας, οι δύο Red Bull ήταν στο 1-2, με τον Fernando Alonso να είναι στην 3η θέση, μπροστά από τις δύο Ferrari. O Ισπανός βρήκε κι άλλο χρόνο στη συνέχεια και έγραψε νέο ταχύτερο χρόνο στο 1:34.298. Όμως δεν έμεινε για πολύ εκεί, με τον Bottas να παίρνει τα ηνία με χρόνο στο 1:34.174 και τον Hamilton 0.051s πίσω του.

Θετική εμφάνιση είχαν οι δύο οδηγοί της Toro Rosso, με τον Gasly στην 5η θέση και τον Hartley στην 6η. Μόνο οι δύο οδηγοί της Force India δεν είχαν γράψει χρόνο.

Ο Vandoorne έδειξε πως η McLaren βολεύεται σε αυτές τις συνθήκες και ανέβηκε στην 3η θέση. Στα τελευταία λεπτά, οι οδηγοί βγήκαν για τα τελευταία γρήγορα περάσματα έχοντας δει τη πίστα σε καλή κατάσταση.

Αρχικά ο Sainz πήρε την 1η θέση για να έρθει ο Verstappen να ανακτήσει τη πρωτοπορία. Όμως, ο Vettel έβαλε την ultra-soft γόμα και με το 1:26.067 έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο FP3. O Raikkonen με την ίδια γόμα ανέβηκε στη 2η θέση, ενώ στην 3η ήταν ο Ericsson με την Sauber.

Κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει από αυτή τη διαδικασία, καθώς δεν γνωρίζουμε τι συνθήκες θα έχουμε στις κατατακτήριες και αν θα είναι σταθερές.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles