spot_img

GP Αυστραλίας QP: Έσπασε τα χρονόμετρα και πήρε την pole o Hamilton

O Lewis Hamilton με έναν εκπληκτικό γύρο στο Q3 πήρε μια μεγάλη pole position και αύριο θα εκκινήσει από θέση ισχύος τον αγώνα.

Ο Βρετανός ήταν εκπληκτικός στο σημείο που έπρεπε και πήρε την πρώτη pole position της χρονιάς και 73η της καριέρας του και 5η σερί στο Albert Park. Ο Hamilton με το 1:21.164 έγραψε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας και έδειξε πως φέτος είναι αποφασισμένος για τον 5ο τίτλο του. Δίπλα του, θα έχει τον Kimi Raikkonen με την Ferrari, ο οποίος όμως ήταν 0.664s πιο αργός από τον οδηγό της Mercedes, με τη διαφορά να είναι πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sebastian Vettel, o οποίος θα εκκινήσει από την δεύτερη σειρά αύριο, πίσω από τον teammate του.

Ο αγώνας αύριο θα είναι απρόβλεπτος και όλα μπορούν να γίνουν, με τη νέα σεζόν να προμηνύεται άκρως ανταγωνιστική.

Ο Max Verstappen θα εκκινήσει από την 4η θέση, ο οποίος έκανε ένα μικρό λάθος στη τελευταία του προσπάθεια, ενώ 5ος ήταν ο Daniel Ricciardo που έχει όμως 3 θέσεις ποινή.

Οι δύο Haas βρέθηκαν μπροστά από τις δύο Renault με τον Kevin Magnussen να κερδίζει τον Romain Grosjean. Απογοήτευση για τον Valtteri Bottas, o οποίος έκανε λάθος στο Q3, έστειλε την W09 στον τοίχο και έμεινε στην 10η θέση.

Μικρή απογοήτευση για την McLaren, με τους οδηγούς της να μένουν στις θέσεις 11 και 12, ενώ η Toro Rosso είδε και τα δύο της μονοθέσια εκτός από το Q1.

Οι Κατατακτήριες

O Nico Hulkenberg ήταν το πρώτο μονοθέσιο που βγήκε στη πίστα όταν άναψε το πράσινο φως για το Q1. Στα πρώτα λεπτά, οι μισοί οδηγοί είχαν βγει, όλοι με την ultra-soft γόμα ελαστικών, ώστε να κάνουν τα πρώτα τους περάσματα. Η πίστα ήταν στεγνή για την ώρα, με τη βροχή να έχει καθαρίσει την αγωνιστική γραμμή. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 25 βαθμούς και στους 30 στη πίστα.

Ο Raikkonen είχε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:23.616, με τις δύο Mercedes να τον ακολουθούν και ο Vettel ήταν στη 4η θέση.  Ο Alonso ήταν πίσω του, με τις δύο Red Bull να έρχονται να ανέβουν στις θέσεις 2 και 3.

Όμως, ο Raikkonen βελτίωσε τον καλύτερο χρόνο στο 1:23.096, με τον Hamilton να είναι 0.167s πιο αργός του. Όμως ο Βρετανός δεν το έβαλε κάτω και έγραψε το 1:22.824 για να ανέβει στην 1η θέση.

Όσο περνούσε η ώρα, η κατάσταση της πίστας γινόταν όλο και καλύτερη, πράγμα που επέτρεπε στους οδηγούς να βρίσκουν συνεχώς χρόνο.

Στα τελευταία λεπτά, οι οδηγοί που ήταν υπό κίνδυνο βγήκαν ώστε να παλέψουν για την 15άδα. Τα φαβορί για αποκλεισμό από τη πρώτη περίοδο ήταν οι δύο Sauber και ψάχναμε τους άλλους τρεις.

Τα φαβορί επιβεβαιώθηκαν, με τον Hartley να μένει εκτός για 0.029s, ενώ ο Ericsson κέρδισε τον Leclerc. Έκπληξη η 19η θέση του Sirotkin που έκανε λάθος.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Hartley, Ericsson, Leclerc, Sirotkin και ο Gasly που έκανε επίσης λάθος στη τελευταία του προσπάθεια.

Στο Q2, τα σύννεφα είχαν περικυκλώσει τη πίστα και οι οδηγοί βγήκαν για τα γρήγορα περάσματά τους. Όσοι περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα που έκαναν τον ταχύτερο γύρο τους στο Q2.

O Hamilton έθεσε τον ρυθμό στην αρχή της διαδικασίας με χρόνο στο 1:22.051 και ήταν 0.5s ταχύτερος του Raikkonen που ήταν στη 2η θέση, με τον Vettel να είναι και πάλι πιο αργός του. Ο Bottas ήταν στη 4η θέση, με τις δύο Red Bull να ακολουθούν και τον Alonso στην 7η θέση.

Στο μέσον της διαδικασίας είχαμε στην επικίνδυνη ζώνη τους Stroll, Grosjean, Perez, Hulkenberg και Ocon.

Οι δύο Haas βελτίωσαν τον ταχύτερο χρόνο τους, με τον Bottas να ανεβαίνει στην 2η θέση, ενώ και οι δύο Renault μπήκαν στη τελική 10άδα και πέταξαν εκτός τις δύο McLaren.

O Vettel όμως έκανε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας με χρόνο στο 1:21.944 και έδειξε πως η Ferrari έχει τη ταχύτητα για να διεκδικήσει την pole στα ίσα.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Alonso, Vandoorne, Perez, Stroll & Ocon.

Το πράσινο φως στο Q3 άναψε και οι δύο Mercedes ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα για να κάνουν τον πρώτο τους γύρο. Ο Hamilton ήταν μπροστά από τον Bottas, με τους πρωταθλητές να είναι έτοιμοι για το μαγικό κουμπάκι.

Όμως, ο Φινλανδός πάτησε άτσαλα στο κερμπ της στροφής 1, βγήκε λίγο εκτός στην έξοδο και έχασε τον έλεγχο στη 2, με αποτέλεσμα να πέσε με δύναμη στον τοίχο. Η W09 έγινε θρίψαλα και όπως ήταν λογικό η κόκκινη σημαία βγήκε με 9 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο Hamilton όταν συνεχίστηκε η διαδικασία έκανε το 1:22.051 και έγραψε τον 1ο χρόνο, με τον Vettel να είναι στην 2η θέση, 0.034s πιο αργός με κακό τελευταίο κομμάτι και ο Verstappen 0.061s, με τη μάχη να ανάβει στο Albert Park. O Raikkonen είχε μείνει στην 4η θέση και ο Ricciardo ήταν 5ος.

Οι παλμοί είχαν ανέβει, καθώς οι οδηγοί ήταν στη πίστα για τα τελευταία περάσματά τους.

Ο Hamilton πέταξε κυριολεκτικά στη τελευταία προσπάθεια και με το 1:21.164 έσπασε το ρεκόρ χρόνου και πήρε μια μεγάλη pole position. O Raikkonen πήρε την 2η θέση και ήταν 0.6s πιο αργός από τον Βρετανό, ενώ o Vettel ήταν μόλις 3ος ενώ ο Verstappen έκανε λάθος στο τελευταίο κομμάτι.

Στις πίσω θέσεις, οι δύο Haas κέρδισαν τις δύο Renault.

Αποτελέσματα Κατατακτήριων Δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles