spot_img

GP Αυστραλίας QP: Μαγικός Hamilton στη πρώτη pole της χρονιάς

Ο Lewis Hamilton ήταν άπιαστος στις κατατακτήριες δοκιμές από τη pole position, παίρνοντας την 6η του σερί pole position στο Albert Park και 8η συνολικά.

O Βρετανός χτύπησε τη στιγμή που έπρεπε στο Q3 και με το 1:20.484 έσπασε το δικό του ρεκόρ πίστας και αύριο θα εκκινήσει από θέση ισχύος στον πρώτο αγώνα του 2019, με τη Mercedes να κάνει ένα ιδανικό 1-2 και ο ίδιος να παίρνει την 84η του pole position. Ο Valtteri Bottas το πάλεψε μέχρι τελευταίας στιγμής, όμως έμεινε 0.1s πίσω από τον teammate του και αύριο έχουν το πρώτο λόγο για ένα ιδανικό ξεκίνημα. Στη 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sebastian Vettel με τη Ferrari, o οποίος μόνο απογοητευμένος πρέπει να είναι, μιας και η διαφορά από τον Hamilton ήταν στα 0.7s και σίγουρα έχουν πολλά να βρουν στον αγώνα αν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Ο Max Verstappen ήταν στη 4η θέση κάνοντας το καλύτερο που μπορούσε στο πρώτο αγώνα της Red Bull με τη Honda, μπροστά από τον Charles Leclerc με τη δεύτερη Ferrari. Oι δύο Haas ήταν οι Best of the Rest στις κατατακτήριες, ενώ ο Lando Norris στο ντεμπούτο του με τη McLaren πήρε την εκπληκτική 8η θέση μπροστά από τους Kimi Raikkonen και Sergio Perez.

Απογοήτευση για τη Renault, με τους Nico Hulkenberg και Daniel Ricciardo να έιναι στις θέσεις 11 και 12, ο Alex Albon κέρδισε τον Daniil Kvyat στο ντεμπούτο του, ενώ οι δύο Williams ήταν ξεκάθαρα τα δύο πιο αργά μονοθέσια καταλαμβάνοντας τις θέσεις 19 και 20.

Q1

Τα πρώτα 5 λεπτά εξελίχθηκαν ομαλά, με τον Daniil Kvyat να έχει τον ταχύτερο χρόνο στο 1:23.313, μπροτά από τη Ferrari του Leclerc, ενώ ακολουθούσαν οι δύο Alfa Romeo. Oι δύο Mercedes ήρθαν όμως να πάρουν το 1-2 αμέσως και τον Perez να βρίσκεται στη 3η θέση. Η Ferrari ήταν η μοναδική ομάδα που επέλεξε τη medium γόμα για τη πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Vettel ανέβηκε αμέσως στη 3η θέση, 0.2s πίσω από τον Bottas και ο Daniel Ricciardo έγραψε τον 7ο χρόνο. Ο Bottas βελτίωσε στο 1:22.377 και ο Verstappen ανέβηκε ταυτόχρονα στη 3η θέση, όμως ο Hamilton ήταν αυτός που ανέβηκε στη 1η θέση με το 1:22.043.

Με τρία λεπτά να απομένουν, στην επικίνδυνη ζόνη είχαμε τους Magnussen, Stroll, Albon, Russell και Kubica.

O Stroll ανέβηκε στην 8η θέση για να έρθει ο Norris να ανέβει 3ος για να τον εκτοπίσει ο Giovinazzi. O Leclerc έγραψε τον ταχύτερο χρόνο και οι ανακατατάξεις ήταν πάρα πολλές. Μεγάλη έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Gasly, με τη Red Bull να πιάνεται στον ύπνο με τον Albon να περνά στο Q2 στο ντεμπούτο του, ενώ ο Kubica είχε επαφή με τον τοίχο στην έξοδο της στροφής 10 και είχε κλατάρισμα.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Stroll, Gasly, Sainz, Russell και ο Kubica.

Q2

Ο Hamilton βγήκε πρώτος στη πίστα με τη soft γόμα ελαστικών, όπως και οι δύο Ferrari. O Βρετανός βρήκε κίνηση από τέσσερα μονοθέσια αλλά έγραψε το 1:21.861, με τον Vettel να είναι πιο αργός του, αλλά ο Leclerc έγραψε το 1:21.739 για να πάρει αυτός τη πρωτοπορία. Όμως δεν κράτησε για πολύ εκεί, με τον Bottas να γράφει το 1:21.241 και να ανεβαίνει εκείνος 1ος. Ο Raikkonen ήταν εντυπωσιακός στη 5η θέση, μπροστά από τους Magnussen, Hulkenberg, Ricciardo, Perez και Grosjean και ήταν η ώρα του Verstappen. O Ολλανδός ήταν πολύ γρήγορος και ανέβηκε στη 2η θέση, 0.471s πίσω από τον Bottas.

Στα τελευταία τρία λεπτά, όλοι οι οδηγοί βγήκαν για μια τελευταία προσπάθεια με φρέσκο σετ. Ο Hamilton με το 1:21.014 ανέβηκε στη 1η θέση με νέο ρεκόρ πίσς, ενώ ο Norris μπήκε προσωρινά στην 9η θέση, ενώ ένας ένας δεν μπορούσε να βελτιώσει. Ο Ricciardo εμεινε στην 11η θέση ενώ έπεσε 12ος όταν ο Perez μπήκε τη τελευταία στιγμή στη 10η θέση. Ο Vettel είχε έξοδο στη τελευταία του προσπάθεια στην έξοδο της στροφής 12 και δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Hulkenberg, Ricciardo, Albon, Giovinazzi και Kvyat.

Q3

Οι δύο Mercedes βγήκαν και πάλι στη πίστα πριν τις δύο Ferrari με τον Norris ανάμεσά τους, όμως οι δύο Haas είχαν βγει πριν από όλους. Ο Grosjean ήταν ταχύτερος από τον Magnussen και ο Δανός δεν είχε καλό χρόνο.

Ο Hamilton δεν είχε καθαρό γύρο και ο Bottas έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:20.598, 0.4s μπροστά από τον teammate του. Οι δύο Ferrari έμειναν στις θέσεις 3 και 4 με τον Vettel ταχύτερο του Leclerc, ενώ ο Vertsappen έμεινε στη 5η θέση. Ο Norris με χρησιμοποιημένο σετ ήταν στην 8η θέση, ενώ οι Raikkonen και Perez δεν έκαναν χρόνο ακόμα.

Μπαίνοντας στα τελευταία τρία λεπτά, οι οδηγοί βγήκαν και πάλι για τη τελευταία προσπάθεια που θα έκρινε τη πρώτη pole position για το 2019.

Ο Hamilton έκανε έναν μαγικό χρόνο και έσπασε το ρεκόρ πίστας και με το 1:20.486 πήρε τη pole position με τον Bottas να μη μπορεί να βελτιώσει. Ο Vettel βελτίωσε το χρόνο του αλλά ήταν 0.704s πιο αργός από τη κορυφή, με τον teammate του να μη μπορεί να βελτιώσει. Ο Verstappen έκανε την έκπληξη και πήρε τη 4η θέση, όμως η διαφορά από τη κορυφή θα τον ανησυχεί.

Οι δύο Haas ακολούθησαν μπροστά από τον Lando Norris που στο ντεμπούτο του πήρε τη 8η θέση, με τους Raikkonen και Perez να κλείνουν τη 10άδα.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles