spot_img

GP Αυστραλίας Race: Θρίαμβος Vettel στον πρώτο αγώνα της χρονιάς

Ο Sebastian Vettel πήρε μια μεγάλη νίκη στο Albert Park και ξεκίνησε με το δεξί τη χρονιά του 2018, στον δρόμο για το πέμπτο παγκόσμιο τίτλο.

Ο Γερμανός όπως και το 2017 πήρε τη πρώτη νίκη της σεζόν στην Αυστραλία και με μεγάλη δόση τύχης. Ο Vettel μαζί με την ομάδα του επέλεξαν τη στρατηγική του overcut και όταν βγήκε το VSC είχαν τη διαφορά να μπουν στα pit και να βγει μπροστά από τον Lewis Hamilton, τον οποίο κράτησε πίσω μέχρι το τέλος. Άκρως σημαντική νίκη για τον ίδιο και την Ferrari, παρά το γεγονός πως δεν είχαν το ταχύτερο μονοθέσιο. Ο Lewis Hamilton βρέθηκε 2ος και σίγουρα πρέπει να είναι ο πιο απογοητευμένος οδηγός της ημέρας. Ο Βρετανός είχε την ταχύτητα, όμως το VSC του πήρε τη νίκη και έμεινε για δεύτερη σερί χρονιά στη 2η θέση. Ο Kimi Rakkonen έκλεισε το βάθρο των νικητών για λογαριασμό της Ferrari και έδωσε σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του.

Ο Daniel Ricciardo ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 4η θέση για την Red Bull, κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα διαχείρησης. Στο δεύτερο μισό δεν κατάφερε να κάνει το προσπέρασμα τον Raikkonen παρά τη προσπάθειά του, με τους 12 βαθμούς να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Ο Fernando Alonso πήρε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την McLaren στην 5η θέση και ήταν ένας εκ των οδηγών που επωφελήθηκαν πάρα πολύ από το VSC. O Ισπανός, κράτησε πίσω του τον Max Verstappen που δεν βρήκε ποτέ δρόμο να περάσει και έμεινε 6ος. Στην 7η θέση ήταν ο Nico Hulkenberg για την Renault, μπροστά από τον Valtteri Bottas, τον Stoffel Vandroorne και τον Carlos Sainz που έκλεισαν τη 10άδα.

Μεγάλη άτυχη ήταν η Haas, η οποία είδε και τα δύο της μονοθέσια να εγκαταλείπουν για δεύτερη σερί χρονιά στη συγκεκριμένη πίστα μετά από προβλήματα στα pit-stop. Κρίμα για την αμερικανική ομάδα, η οποία μπορούσε να βρεθεί στη πρώτη 6άδα.

Ο Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Hamilton πετάχτηκε καλύτερα από όλους και έστριψε στην 1η θέση, με τις δύο Ferrari πίσω του και τον Magnussen στην 4η θέση μπροστά από τον Verstappen. Άλλη αλλαγή δεν είχαμε στις πρώτες στροφές, με τον Alonso να προσπαθεί να περάσει τον Sainz, αλλά να μην τα καταφέρνει. Ο Hartley μπήκε για αλλαγή ελαστικών στο τέλος του πρώτου γύρου και πέρασε στην soft γόμα ελαστικών.

O Hamilton άρχισε να ανοίγει τη διαφορά στους πρώτους γύρους από τον Raikkonen και την έφτασε στα 2s στον 6ο γύρο. Ο Verstappen προσπαθούσε να περάσει τον Magnussen, όμως δεν μπορούσε να βρει διάδρομο.

Την ίδια ώρα, ο Sirotkin αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα της Williams και έγινε η πρώτη εγκατάλειψη της χρονιάς. Στον επόμενο γύρο, είχαμε την δεύτερη εγκατάλειψη του αγώνα, με τον Ericsson να χάνει την υποβοήθηση του τιμονιού και να αναγκάζεται να επιστρέψει αργά αργά στο γκαράζ του.

Ο Bottas από τη μεριά του, προσπαθούσε να ανακάμψει το χαμένο έδαφος και στον 9ο γύρο ανέβηκε στην 13η θέση, προσπερνώντας τον Ocon. O Verstappen προσπαθούσε να πιέσει υπερβολικά, όταν έχασε το πίσω μέρος στη στροφή 1 και από την 5η θέση έπεσε στην 8η. Ο Ricciardo αμέσως προσπάθησε να περάσει τον Grosjean, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στον 12o γύρο, ο Hamilton είχε πίσω του τους Raikkonen και Vettel, με τους Magnussen, Grosjean, Ricciardo, Hulkenberg, Verstappen, Sainz και Alonso ήταν στη πρώτη 10άδα.

Στον 15ο γύρο, είχαμε την 3η εγκατάλειψη του αγώνα, με τον Gasly να έχει μηχανικό πρόβλημα με το μονοθέσιο που φαίνεται να συνδέεται με τον κινητήρα.

Στον 19ο γύρο η Ferrari έβαλε τον Raikkonen στα pit για αλλαγή στη soft γόμα ελαστικών κάνοντας πρώτη κίνηση με το undercut. H Mercedes κάλεσε αμέσως τον Hamilton για να βάλει επίσης τη soft γόμα και παρά το μέτριο pit-stop, κρατήθηκε μπροστά από τον Φινλανδό.

Η Ferrari κράτησε έξω τον Vettel, θέλωντας να επαναλλάβει το overcut του 2017 και ρισκάροντας στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Στον 22ο γύρο, ο Sainz έκανε λάθος στη στροφή 9 και έχασε τη θέση από τον Alonso, ενώ όλο και περισσότεροι μπήκαν στα pit, με το δράμα να ξεκινάει στην Αυστραλία.

Ο Magnussen που μόλις είχε κάνει pit-stop, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, μιας και δεν είχαν κουμπώσει καλά το πίσω αριστερά ελαστικό. Δύο γύρους μετά, ο Grosjean μπήκε επίσης για αλλαγή ελαστικών και με το που βγήκε από τα pit, σταμάτησε στη στροφή 2. Το μονοθέσιο ήταν σε επικίνδυνο σημείο και βγήκε το πρώτο Virtual Safety Car. Καταστροφή για την Haas, η οποία είχε σίγουρο διπλό τερματισμό στη 10άδα.

Όσοι δεν είχαν μπει στα pit, βρήκαν την ευκαιρία να μπουν, συμπεριλαμβανομένου του Sebastian Vettel. O Γερμανός, είδε τη τύχη να παίρνει για τα καλά το μέρος του, άλλαξε στη soft γόμα και βγήκε μπροστά από τον Hamilton, καθώς όλοι κινούνταν με το Delta Time. Κερδισμένος ήταν και ο Alonso, o οποίος ανέβηκε στην 8η θέση, ο Vandoorne στην 8η και ο Bottas στην 9η.

Οι άνθρωποι της πίστας δεν μπορούσαν να απομακρύνουν το μονοθέσιο της Haas και έπρεπε να μπει το Safety Car.

Ο αγώνας συνεχίστηκε στον 32ο γύρο, με τον Vettel μπροστά από τους Hamilton, Raikkonen, Ricciardo, Alonso, Verstappen, Hulkenberg, Vandoorne, Bottas & Sainz.

O Vettel προσπαθύσε να φέρει τη διαφορά πάνω από το 1s, όμως ο Hamilton δεν ήθελε να τον αφήσει. Πίσω τους, ο Raikkonen δεχόταν τη πίεση του Ricciardo, ενώ οι Alonso και Verstappen είχαν τη δική τους μάχη.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν για τους επόμενους γύρους, με τα προσπεράσματα να είναι αδύνατα στη πίστα του Albert Park. O Hamilton έκανε λάθος στον 47ο γύρο στη στροφή 9 και η διαφορά ανέβηκε στα 2.5s. Αμέσως όμως έκλεισε στο 1.6s, δείχνοντας πως έχει παραπάνω ταχύτητα. Την ίδια στιγμή ο Alonso είχε δημιουργήσει ένα τρενάκι, όμως δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει τον Verstappen να τον προσπεράσει.

Στους τελευταίους γύρους, ο Hamilton έμεινε από ελαστικά και παρέδωσε τα όπλα για τη νίκη, την οποία πήρε ο Sebastian Vettel για δεύτερη σερί χρονιά στην Αυστραλία. 25 βαθμοί για τον Γερμανό, ο οποίος ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς το κυνήγι για τον 5ο παγκόσμιο τίτλο.

Ο Hamilton τερμάτισε στην 2η θέση και ο Kimi Raikkonen συμπλήρωσε το βάθρο με την δεύτερη Ferrari.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles