spot_img

GP Αυστρίας FP2: Στην κορυφή με άγριες διαθέσεις ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton πήρε την 1η θέση και στο FP2 του GP Αυστρίας, με την Mercedes να έχει μεγάλη διαφορά από τους ανταγωνιστές της.

Ο Βρετανός άργησε να βγει στη πίστα, όμως όταν το έκανε με τη medium γόμα πήρε την 1η θέση στη κατάταξη, βρίσκοντας τις ιδανικές γραμμές. Μάλιστα, είναι από τους λίγους όπου στη στροφή 3 παίρνει μια πιο ανοιχτή γραμμή δίχως να χτυπάει το apex. Όταν έβαλε τη soft γόμα, ο Hamilton ήταν πολύ γρήγορος και έγραψε το 1:04.304, μην έχοντας όμως τον ιδανικό χρόνο καθώς έχασε λίγο πίσω από μια Ferrari. O Valtteri Bottas έφερε τη W11 στη 2η θέση κάνοντας το απόλυτο για τη Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές του πρώτου αγώνα, με τους δύο οδηγούς να είναι σε απόσταση 0.197s. Στην 3η θέση έκλεισε ο Sergio Perez με την Racing Point, o οποίος ήταν 0.641s μακριά από τη κορυφή και δείχνει πως το μονοθέσιό του μπορεί να διεκδικήσει σοβαρά υποψηφιότητα για καλούς βαθμούς.

Το πρώτο ερωτηματικό της ημέρας είναι η Ferrari, με τον Sebatian Vettel να γράφει τον 4ο ταχύτερο χρόνο και να είναι 0.6s πίσω από τον Hamilton και αν η ομάδα δεν κρύβεται, τότε η διαφορά σε μια τόσο μικρή πίστα είναι τεράστια. Μάλιστα, αν αυτή είναι η πραγματική δυναμική της SF1000, τότε είναι μαζί και με την Renault, καθώς ο Daniel Ricciardo ήταν ακριβώς πίσω του με χρόνο 1:04.972 και έκλεισε την πρώτη 5άδα στη κατάταξη. Ο Lando Norris έμεινε στην 6η θέση 0.783s πίσω από τη κορυφή και ήταν μπροστά από τον Lance Stroll. O Καναδός ήταν σε ταχύτερο γύρο από τον teammate του, όμως έκανε λάθος στο τελευταίο κομμάτι, αλλιώς θα μπορούσε να βρίσκεται στη πρώτη 3άδα.

Ο Max Verstappen και η Red Bull είναι το δεύτερο ερωτηματικό της ημέρας, με τον Ολλανδό να παίρνει την 8η θέση στο FP2. O Ολλανδός δεν πήγε για τον απόλυτο χρόνο, οπότε η δυναμική της Red Bull παραμένει άγνωστη και τα 0.9s διαφορά δεν είναι η πραγματική εικόνα. Όμως τόσο ο Verstappen αλλά και ο Albon είχαν στιγμές όπου έχασαν τον έλεγχο των μονοθεσίων τους και σίγουρα φέρει ορισμένες ανησυχίες στους μηχανικούς. Ο Charles Leclerc έμεινε στην 9η θέση με τη δεύτερη Ferrari, ενώ τη πρώτη 10άδα έκλεισε ο Carlos Sainz με διαφορά 1.048s από την κορυφή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Esteban Ocon πήρε την 11η θέση και δείχνει ακόμα σημάδια νεότητας στο μονοθέσιο, ενώ ο Daniil Kvyat έμεινε στην 12η θέση μπροστά από τον Alex Albon. O Antonio Giovinazzi ήταν η πρώτη Alfa Romeo στην 14η θέση μπροστά από τον Kevin Magnussen με την Haas. Ακολούθησαν οι Pierre Gasly, George Russell, Kimi Raikkonen και ο Nicholas Latifi στην τελευταία θέση, ο οποίος είναι ακόμα σε διαδικασία εκμάθησης του μονοθεσίου.

Αν εξαιρέσουμε τις Mercedes, η διαφορά ανάμεσα στον τρίτο Perez και τον 18ο Russell είναι μόλις 1.1s, με τις ομάδες να βρίσκονται για την ώρα πολύ κοντά μεταξύ τους. Μετά το τέλος της διαδικασίας, οι οδηγοί έκαναν δοκιμαστικές εκκινήσεις, για να προετοιμαστούν κατάλληλα για μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στο αγωνιστικό τριήμερο.

Όσον αναφορά τον ρυθμό αγώνα των οδηγών, σταθερά μπροστά ήταν η Mercedes, όμως πίσω είναι ακόμα δύσκολο να βγουν συμπεράσματα. Ο Verstappen έδειξε να είναι ο μόνος που μπόρεσε να ανταγωνιστεί τα «μαύρα βέλη» όμως ο Albon δυσκολεύτηκε. Πολύ κοντά στον ρυθμό αγώνα της Red Bull ήταν ο Perez, αλλά τόσο η McLaren, αλλά και η Renault έδειξαν να έχουν παραπλήσιο ρυθμό. Η Ferrari έδειξε ένα καλό πρόσωπο με τη hard γόμα και σταθερούς γύρους στο 1:09, όμως στον αγώνα θα φανεί πόσο θα μπορέσει να είναι η ομάδα πίσω από τις Mercedes και Red Bull.

Αποτελέσματα FP2 του GP Αυστρίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles