spot_img

GP Αυστρίας FP3: Πρόβα pole position για Hamilton, 1-2 η Mercedes

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Αυστρίας, με τα “Μαύρα Βέλη” της Mercedes να κάνουν και πάλι το 1-2.

O Βρετανός έκανε το απόλυτο στις ελεύθερες δοκιμές, παίρνοντας ακόμα μια πρωτιά. Στα τελευταία 15 λεπτά της διαδικασίας, μπήκε με την soft γόμα ελαστικών και παρά το γεγονός πως είχε ένα κακό δεύτερο sector, έγραψε το 1:04.130 και έθεσε τον ρυθμό για τις κατατακτήριες δοκιμές αργότερα μέσα στη μέρα. Η W11 είναι απίστευτα σταθερή, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι, με τον Hamilton να έχει βρει το κάτι παραπάνω από όλους. Ο Valtteri Bottas έκλεισε στην 2η θέση σε ακόμα 1-2 της Mercedes, με τον Φινλανδό να είναι 0.147s πιο αργός. Ο Max Verstappen με την Red Bull RB16 πήρε την 3η θέση στη διαδικασία, με τον Ολλανδό να είναι 0.283s πιο αργός, χάνοντας πολύ χρόνο στο τελευταίο κομμάτι. Αυτό μας προϊδεάζει για μια μεγάλη μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Sergio Perez με την Racing Point έκανε έναν πολύ δυνατό χρόνο και πάλι και πήρε την 4η θέση στη διαδικασία, 0.475s πίσω από τον Hamilton και μπροστά από τις Ferrari. O Charles Leclerc έκανε το καλύτερο που μπορούσε για να κλείσει την πρώτη 5άδα, όμως η SF1000-H δείχνει πως δεν έχει τη ταχύτητα μέχρι στιγμής. Ακολούθησε ο Alex Albon με τη δεύτερη Red Bull 0.595s από τη κορυφή και μπροστά από τον Sebastian Vettel, ο οποίος δεν είχε καθαρό γύρο.

Ο Lance Stroll έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση για να πάρει την 8η θέση, ενώ ο Pierre Gasly έφερε για πρώτη φορά την Alpha Tauri στη 10άδα. Ο Γάλλος πήρε την 9η θέση και ήταν 0.001s ταχύτερος του Lando Norris με την McLaren που έμεινε στην 10η θέση της κατάταξης, με την ομάδα του Woking να χάνει ρυθμό.

Οι δύο οδηγοί της Renault έμειναν εκτός 10άδας, με τον Esteban Ocon να είναι για πρώτη φορά ταχύτερος του Daniel Ricciardo. O Αυστραλός όμως είχε έναν μέτριο γύρο, ενώ στα τελευταία λεπτά, ο Γάλλος αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα με το μονοθέσιό του. Ο Carlos Sainz δεν είχε και τη καλύτερη διαδικασία, κάνοντας μόλις τον 13ο χρόνο και έμεινε μπροστά από τον Daniil Kvyat και τη πρώτη Haas του Romain Grosjean.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

O George Russell έδωσε έναν λόγο στη Williams να χαμογελάει, καθώς με το 1:05.565 πήρε την 16η θέση και μπορεί στις κατατακτήριες να δώσει μάχη για να μπει στο Q2. O Kevin Magnussen ακολούθησε μπροστά από τις δύο Alfa Romeo, με τον Antonio Giovinazzi και πάλι ταχύτερο του Kimi Raikkonen.

O Nicholas Latifi έμεινε στη τελευταία θέση, με τον Καναδό να έχει έξοδο στη στροφή 1 λίγο μετά το ημίωρο, διαλύοντας το εμπρός μέρος της Williams. Ως αποτέλεσμα βγήκε σε εκείνο το σημείο η κόκκινη σημαία. Οι μηχανικοί έχουν πλέον πολλή δουλειά να κάνουν στο μονοθέσιο, ενώ ο ίδιος ο οδηγός δεν έχει την εμπειρία που θα ήθελε για να μπει έτοιμος στις κατατακτήριες.

Το συμπέρασμα από το FP3 μας δείχνει πως η Racing Point μπορεί να ανταγωνιστεί την Ferrari στις κατατακτήριες, ενώ ερωτηματικό παραμένει η ανταγωνιστικότητα των Renault και McLaren. Μπροστά, ο Hamilton έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, ενώ ο Verstappen θα προσπαθήσει να μπει ανάμεσα στις δύο Mercedes.

Η αγωνία για τις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της χρονιάς, ανεβαίνει κατακόρυφα.

Αποτελέσματα FP3 για το GP Αυστρίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles