spot_img

GP Στυρίας QP: Ο Hamilton μάγεψε στη βροχή

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις βρόχινες κατατακτήριες δοκιμές του GP Στυρίας διαλύοντας τον ανταγωνισμό, και αύριο θα ξεκινήσει από την pole position.

Ο Βρετανός μπήκε στο Q3 του GP Στυρίας με άλλον αέρα και έσπαγε συνεχώς τα χρονόμετρα, όσο έπεφτε και το φορτίο καυσίμου. Στο τέλος της διαδικασίας έγραψε το εκπληκτικό 1:19.273 σε πολύ δύσκολες συνθήκες και άφησε τον Max Verstappen στην 2η θέση 1.216s πίσω, σε μια πάρα πολύ απολαυστική μάχη. Αυτή ήταν η 89η pole position του Hamilton στην F1 και σίγουρα από τις πιο εντυπωσιακές. Ο Verstappen ήταν κοντά στον οδηγό της Mercedes στον τελευταίο του γύρο, όμως ένα λάθος του στη στροφή 9 δεν του επέτρεψε να βελτιώσει, όμως δύσκολα θα απειλούσε τον Hamilton. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Carlos Sainz με την McLaren, o οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά και για δεύτερο σερί αγώνα, η ομάδα του Woking θα δει οδηγό της στη δεύτερη σειρά εκκίνησης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Valtteri Bottas έμεινε στην 4η θέση και σίγουρα θα πρέπει να είναι απογοητευμένος με την απόδοσή του και τη διαφορά από τον teammate του, όμως οι βαθμοί είναι αύριο και ο νικητής του πρώτου αγώνα θα δώσει μεγάλες μάχες. Ο Esteban Ocon έκανε εξαιρετική προσπάθεια στο Q3 και θα εκκινήσει από την 5η θέση στον αυριανό αγώνα, αφήνοντας πίσω του τον Lando Norris, o οποίος θα έχει και τρεις θέσεις ποινή. Ο Alex Albon σίγουρα δεν θα είναι ευχαριστημένος από την 7η θέση, μπροστά ακριβώς από τον εντυπωσιακό Pierre Gasly με την Alpha Tauri. O Daniel Ricciardo δυσκολεύτηκε και πήρε την 9η θέση, ενώ τη 10άδα έκλεισε ο Sebastian Vettel με την Ferrari, η οποία είχε μια πολύ κακή απόδοση.

Εκτός 10άδας έμεινε ο Charles Leclerc, o οποίος έδειχνε να μην μπορεί να βρει τα ιδανικά πατήματα στην πίστα και έμεινε 0.008s μπροστά από τον επίσης εντυπωσιακό George Russell με την Williams, o οποίος εντυπωσίασε. Κάκιστη ημέρα για την Racing Point, με τον Stroll μόλις στην 13η θέση και τον Sergio Perez εκτός 15άδας, ενώ κακή ημέρα είχαν οι Haas και οι Alfa Romeo.

Q1

Έπρεπε να περάσουν 46 λεπτά ώστε να ξεκινήσουν οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Στυρίας, καθώς οι συνθήκες της πίστας δεν ήταν αρκετά ικανοποιητικές. Ο Sebastian Vettel ήταν ο πρώτος οδηγός που μπήκε στην πίστα με τα wet ελαστικά, όπως όλοι οι οδηγοί. Στην έξοδο του pit-lane επικρατούσε μια τεράστια ουρά από μονοθέσια.

Η πίστα είχε συνεχής βελτίωση και οι χρόνοι έπεφταν με κάθε πέρασμα από τους οδηγούς. Στο μέσον της διαδικασίας η κατάταξη ήταν πολύ ανακατεμένη, με τα φορτία καυσίμου να πέφτουν και μόνο ο Grosjean δεν είχε κάνει χρόνο. Με 8 λεπτά να απομένουν, ο Hamilton είχε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:19.664 με τον Bottas και τον Verstappen να τον ακολουθούν. Η κατάσταση της πίστας είχε μεγάλη βελτίωση και σίγουρα οι οδηγοί θα έμεναν έξω μέχρι τέλους.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στην ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Russell, Perez, Gasly, Giovinazzi και Grosjean.

O Russell βελτίωσε προσωρινά, ενώ οι Hamilton, Sainz, Norris Πάλευαν για τη κορυφή. Ο Perez έδειχνε να μην μπορεί να πάει όσο γρήγορα θα ήθελε με το μονοθέσιό του, ενώ ο Giovinazzi είχε άτσαλο πάτημα στα κερμπ της στροφής 9 και χτύπησε στον τοίχο δίχως όμως να βγάλει κόκκινη σημαία. Πολλοί βγήκαν με νέο σετ γόμας, μεταξύ αυτών οι δύο Ferrari, οι οποίες κινδύνεψαν. Όμως η κόκκινη σημαία βγήκε όταν ο Giovinazzi τελικά σταμάτησε στη στροφή 4.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Raikkonen, Perez, Latifi, Giovinazzi και Grosjean.

Q2

O Vettel ήταν ο πρώτος που βγήκε στη πίστα και στην δεύτερη περίοδο, όμως πίσω του είχε αυτή τη φορά τις δύο Mercedes. O Verstappen μετά τα πρώτα περάσματα είχε τη πρωτοπορία, με τις δύο Mercedes να ακολουθούν, ενώ σε διάταξη ήταν οι McLaren και Renault. Η Ferrari δυσκολευόταν πολύ και απειλούνταν να μείνει εκτός διαδικασίας, όντας στις θέσεις 10 και 11.

Με 4 λεπτά να απομένουν, η βροχή είχε δυναμώσει και στην ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Leclerc, Russell, Stroll, Kvyat και Magnussen, ενώ ο Vettel ήταν 10ος.

Το χρονόμετρο είδε μηδενιστεί, με τον Hamilton ταχύτερο στο 1:17.825 και κανένας εκτός 10άδας δεν μπορούσε να βελτιώσει. Ο Stroll έκανε λάθος στο τελευταίο κομμάτι, ενώ είχε δύο προσωπικά ταχύτερα και το δράμα της Ferrari συνεχίστηκε και στη βροχή.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Leclerc, Russell, Stroll, Kvyat και Magnussen.

Q3

H διαδικασία που θα έκρινε τον poleman ξεκίνησε, με τον Verstappen να βγαίνει μπροστά από τον Norris, ενώ οι Mercedes ήταν αρκετά πίσω, μην έχοντας καθαρό δρόμο. Ο Ολλανδός ήθελε να έχει τη πίστα δική του, με τις συνθήκες να χειροτερεύουν σε εκείνο το σημείο.

Ο Verstappen έγραψε το 1:21.800 και ήταν ταχύτερος των Hamilton και Bottas, με τον Οcon μπροστά από τους Ricciardo, Albon, Vettel, Norris, Gasly και Sainz. O Hamilton πήρε την 1η θέση, αλλά και ο Verstappen βελτίωσε, με τον Gasly να είναι στην 3η θέση. Η πίστα άρχισε να βελτιώνεται, αλλά οι συνθήκες ήταν χειρότερες από το Q2.

O Bottas χτύπησε εκεί που έπρεπε και πήρε τη προσωρινή pole position στο 1:21.036, ενώ οι Verstappen-Hamilton ήταν σε cooldown γύρο. Ο Βρετανός απάντησε με το 1:20.649, ενώ ο Verstappen δεν μπορούσε να βελτιώσει και ο Albon τον ξεπέρασε για την 3η θέση. Ο Ocon ήταν εντυπωσιακός στην 5η θέση, ενώ ο Ricciardo ήταν 10ος.

Στα τελευταία δύο λεπτά, ο Verstappen ανέκτησε τη πρωτοπορία, αλλά ο Hamilton πετούσε και έσπασε τα χρονόμετρα στο 1:19.702, όντας 0.787 από την Red Bull. Πίσω, η κατάταξη άλλαζε συνεχώς, με τον Ocon να παίρνει την 3η θέση, ενώ ήταν η ώρα για τον τελευταίο γύρο.

Ο Sainz πήρε την 3η θέση, ενώ ο Verstappen έχασε τον έλεγχο στην έξοδο από τη στροφή 9. Ο Norris ήταν 5ος πίσω από τον Ocon, με τον Bottas να είναι μόλις στην 4η θέση.

Ο Hamilton όμως ήταν σε άλλο επίπεδο και με το 1:19.273 έσπασε τα χρονόμετρα. Άφησε 1.2s πίσω του τον ανταγωνισμό σε έναν επικό γύρο που του έδωσε την 89η pole position.

Αποτελέσματα QP του GP Στυρίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles