spot_img

GP Αυστρίας QP: Στην pole o Marquez για μόλις 2 χιλιοστά

O Marc Marquez ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Αυστρίας και με έναν μαγικό χρόνο πήρε την pole position.

O Ισπανός ήθελε να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα και στο Q2 τα έδωσε όλα. Στον 7ο από τους 10 γύρους που συμπλήρωσε, έγραψε το 1:23.241 και πανηγύρισε ακόμα μια φετινή pole position και αύριο θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον αγώνα. Οι διαφορές για ακόμα μια φορά ήταν πολύ μικρές, με τον Andrea Dovizioso να είναι 0.002s πιο αργός του και να χάνει για αυτή τη απειροελάχιστη διαφορά την pole από τον Marquez και αύριο θα εκκινήσει από την 2η θέση στον αγώνα. Μάλιστα, ο Ιταλός έκανε την επιλογή του μεσαίου ελαστικού πίσω, πράγμα που τον έκανε να αισθάνεται πιο άνετα. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Jorge Lorenzo με την δεύτερη εργοστασιακή Ducati, ο οποίος πληγώθηκε αρκετά από το τρίτο του κομμάτι που ήταν το χειρότερο. Στο τέλος έμεινε 0.135s μακριά από τον αναβάτη της Honda και μην αλλάζοντας το εμπρός ελαστικό στη τελευταία προσπάθεια, ίσως του στέρησε την ευκαιρία για την pole.

O Danilo Petrucci ήταν ο best of the rest σήμερα και πήρε την 4η θέση σε ακόμα μια πολύ θετική εμφάνιση και έγινε η τρίτη διαδοχική Ducati, μπροστά από τον Cal Crutchlow με την LCR Honda και τον Johann Zarco που ήταν η πρώτη Yamaha.

O Tito Rabat πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με την 7η θέση στην τρίτη σειρά, μπροστά από τον Andrea Iannone με την πρώτη Suzuki και τον Dani Pedrosa που πήρε μόλις την 9η θέση για την αυριανή εκκίνηση.

Ακολούθησε ο Alex Rins με τη δεύτερη Suzuki και ξανά έχασε από τον teammate του, ενώ σε μια απογοητευτική 11η θέση βρέθηκε ο Maverick Vinales. H εργοστασιακή Yamaha δεν ήταν πουθενά σήμερα σε ένα εφιαλτικό όπως εξελίσσεται τριήμερο, καθώς βρέθηκε μπροστά μόνο από τον Alvaro Bautista.

Απογοήτευση για τον Valentino Rossi, ο οποίος έμεινε εκτός από το Q1 και αύριο θα ξεκινήσει από την 14η θέση, στο χειρότερο αποτέλεσμα του σε κατατακτήριες φέτος.

Aποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles