spot_img

GP Αυστρίας Race: Στο τέλος μίλησε ο Jorge

O Jorge Lorenzo ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP Αυστρίας καθώς έπειτα από φοβερή μάχη πήρε την τρίτη του φετινή νίκη και πέμπτη της Ducati φέτος.

Ο Ισπανός έκανε έναν φοβερό αγώνα, με την επιλογή μαλακού μπροστά και πίσω ελαστικού να αποδίδει. Στο πρώτο μισό έκανε εξαιρετική διαχείριση του αγώνα, δεν έχασε θέση και στο δεύτερο επιτέθηκε, μείωσε τη διαφορά και έπειτα από τον Marc Marquez. Οι δυο τους έδωσαν φοβερές μάχες και αλληλοπροσπεράστηκαν αρκετές φορές, όμως το προσπέρασμα της νίκης ήρθε στον τελευταίο γύρο και ο Lorenzo έφτασε στον τρίτο του θρίαμβο για το 2018. Ο Marquez ολοκλήρωσε σε μια πολύ καλή όσον αναφορά το πρωτάθλημα 2η θέση και έχασε ελάχιστους βαθμούς, από τον Lorenzo δηλαδή, δεν ανησυχεί τόσο, όμως σίγουρα θα ήθελε να επιστρέψει στις νίκες. Ο Andrea Dovizioso ολοκλήρωσε στην 3η θέση, καθώς δεν κατάφερε να μείνει στην μάχη για τη νίκη, όμως το 1-3 για την Ducati είναι πάντα πολύ σημαντικό.

Ο Cal Crutchlow ολοκλήρωσε στην 4η θέση ως Best of the Rest και ο ταχύτερος αναβάτης ιδιωτικής ομάδας, μπροστά από τον Danilo Petrucci με την Pramac Ducati. O Valentino Rossi έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ανάκαμψης έχοντας εκκινήσει από την 14η θέση και κατάφερε να πάρει την 6η στον αγώνα, σε μια ακόμα εμφάνιση κλάσης από τον Ιταλό. Πίσω του, βρέθηκε o Dani Pedrosa με επίσης καλό αγώνα, ενώ την 10άδα έκλεισαν οι Alex Rins, Johann Zarco & o Alvaro Bautista.

Ο Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Dovizioso έκανε το καλύτερο πέταγμα και έστριψε 1ος , όμως ο Marquez επιτέθηκε αμέσως στη στροφή 3 και τον πέρασε από την εσωτερική. Ο Lorenzo που είχε μείνει στην 3η θέση το εκμεταλεύτηκε και τους πέρασε και τους δύο. Ο Rins είχε κάνει την καλύτερη εκκίνηση από όλους και ήταν στη μάχη με τον Dovi και τον Crutchlow για την 3η θέση.

Μπαίνοντας στον 2ο γύρο, ο Marquez πήρε με έναν πολύ όμορφο και απλό τρόπο την εσωτερική από τον Lorenzo και ανέβηκε στην 1η θέση. Ο Aleix Espargaro είχε κάνει επίσης πολύ καλή εκκίνηση και είχε ανέβει στην 8η θέση, ενώ ο Rossi είχε βρεθεί ήδη στην 10η, ενώ ο Vinales είχε χάσει και ήταν στην 15η.

Στους επόμενους δύο γύρους, ο Marquez είχε ανοίξει τη διαφορά στα 0.4s από τον Lorenzo, o oποίος είχε μαλακό ελαστικό εμπρός και πίσω. Ο Dovi κρατούσε μια μικρή απόσταση, όμως οι τρεις τους είχαν ανοίξει ήδη τη διαφορά από τους υπόλοιπους μαρτυρώντας το προφανές για τη συνέχεια του αγώνα. Σιγά σιγά όμως, ο Marquez είχε πλησιάσει τη διαφορά στο δευτερόλεπτο, όμως ο Dovizioso ήταν εκείνος που έσπασε το ρεκόρ πίστας.

Η μάχη που είχε ανάψει για τα καλά ήταν για την 8η θέση, με τον A. Espargaro να έχει κολλημένο πίσω του τον Rossi, ενώ ακολουθούσαν οι Zarco, Pedrosa, Miller & Iannone.

Για αρκετούς γύρους, είδαμε τη διαφορά να αυξομειώνεται και στο μέσον του αγώνα η διαφορά ήταν στα 0.4s και πάλι, καθώς σε ένα σημείο είχε ανέβει στο 1.2s. Στην κατάταξη, δεν είχε αλλάξει κάτι στις 10 πρώτες θέσεις.

Μπαίνοντας στους 10 τελευταίους γύρους, ο Lorenzo έπειτα από μια αποτυχημένη προσπάθεια, πήρε την εσωτερική στη στροφή 1 και πέρασε στην 1η θέση, ενώ ο Dovizioso έχασε τα φρένα στην ίδια στροφή και έχασε λίγο χρόνο. Με απαιτητικό τρόπο όμως ο Marquez αντεπιτέθηκε και πέρασε και πάλι στη στροφή 3 από την εσωτερική. Όμως ο Lorenzo είχε την απάντηση και στη στροφή 9 πήρε την εσωτερική στα φρένα και ξαναπήρε την 1η θέση. Ο Marquez προσπάθησε να κρατηθεί κοντά του, αλλά δεν κατάφερε να είναι σε θέση να επιτεθεί και πάλι. Ο Dovi τους πλησίασε στα 0.4s έπειτα από δύο γύρους και πλέον είχαμε 8 για το τέλος του αγώνα.

O Lorenzo δεν μπόρεσε να κάνει διαφορά από τον Marquez, αλλά ο Dovizioso ήταν αυτός που έχανε χρόνο και μάλιστα είχε χάσει 1.6s από τον αναβάτη της Honda. Δεν το έβαζε κάτω ο νυν πρωταθλητής και έχοντας μπει στους τελευταίους 5 γύρους, ήταν σε θέση βολής.

Αυτό που είχε αλλάξει στην κατάταξη ήταν ο Valentino Rossi που είχε ανέβει στην 6η θέση έχοντας εκκινήσει από την 14η, ενώ ο Pedrosa είχε ανέβει 7ος.

Ο Lorenzo με 3 γύρους να απομένουν έκανε άτσαλο φρενάρισμα στη στροφή 3 και επέτρεψε στον Marquez να τον περάσει. Όμως στην 9, πήρε την εσωτερική και με ένα πάρα πολύ δύσκολο προσπέρασμα ανέκτησε την 1η θέση. Όμως στη στροφή 3 ο Marquez επιτέθηκε στην 3 και κρατήθηκε.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Lorenzo επιτέθηκε στη στροφή 1 και πέρασε στην 1η θέση και ο Marquez πήρε το slipstream αλλά στα φρένα για την 3 είχε την εσωτερική αλλά στην έξοδο ο αναβάτης της Ducati είχε καλύτερη έξοδο και κρατήθηκε μπροστά. Μάλιστα έκανε και μια διαφορά, με τον Marquez να είναι κοντά αλλά δεν μπόρεσε να επιτεθεί. O Lorenzo είχε τη διαφορά, είχε τη ταχύτητα, βγήκε από τη τελευταία στροφή και πήρε μια μεγάλη νίκη στο Spielberg έπειτα από μια μεγάλη μάχη με τον Marquez που ολοκλήρωσε πίσω του και ο Dovizioso έκλεισε το βάθρο.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles