spot_img

GP Μπαχρέιν QP: Πρώτη pole position για τον Bottas, 1-2 η Mercedes

O Valtteri Bottas πήρε την pole position για το GP του Μπαχρέιν, κάνοντας έναν φανταστικό χρόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα, κέρδισε για χιλιοστά τον Lewis Hamilton και έκανε το 1-2 για τους πρωταθλητές.

O Φιλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:28.769 και για μόλις 0.023s πήρε την pole. O Lewis Hamilton βρέθηκε στη πρώτη θέση, κλειδώνοντας για πρώτη φορά φέτος τη πρώτη σειρά. Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε στην θέση για λογαριασμό της Ferrari, η οποία δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει τα “ασημί βέλη”.

Ο Daniel Ricciardo βρέθηκε στην θέση, με έναν εξαιρετικό γύρο στο τέλος της διαδικασίας, ξεπερνώντας τον απογοητευτικό Kimi Raikkonen. O Max Verstappen ολοκλήρωσε την πρώτη 6άδα.

Ακολούθησαν οι Hulkenberg, Massa, Grosjean και ο Palmer που έκλεισε τη 10άδα.

Όταν ο Q1 ξεκίνησε, οι δύο Sauber ήταν εκείνες που βγήκαν πρώτες στην πίστα, με τον Wehrlein να είναι 0.4s  ταχύτερος από τον teammate του. Οι οδηγοί βγήκαν για τους πρώτους τους χρόνους γρήγορους γύρους, με τις δύο Mercedes να είναι με τη μαλακή γόμα.

Ο Bottas ανέβηκε στην πρώτη θέση, με τον Hamilton να κάνει λάθος στον πρώτο του γύρο. Ο Max Verstappen ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση με την super soft γόμα, με τον Hamilton να έρχεται να κάνει το 1:30.814 και να ανέβει πρώτος.

Οι δύο Ferrari επέλεξαν να βάλουν και εκείνες τη μαλακή γόμα, με τον Raikkonen μόλις 0.8s πίσω από τον Hamilton, ενώ ο Vettel ήταν στη 3η θέση.

Με τα λεπτά να περνούν, οι οδηγοί βγήκαν για την τελευταία τους προσπάθεια για να περάσουν στο Q2.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι ανακατατάξεις ήταν πολλές, με τον Sainz να μένει στη πίστα πριν τη τελευταία στροφή και να τελειώνει τις ελπίδες του για κάτι καλό.  Ο Wehrlein έκανε έναν εξαιρετικό χρόνο για να περάσει στο Q2, ενώ ο Alonso πέρασε στο τσακ στη 15η θέση.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Sainz, Vandoorne, Perez, Ericsson και Magnussen, ο οποίος επηρεάστηκε από τις κίτρινες σημαίες.

Η δράση στο Q2 ξεκίνησε αρκετά αργά, με ομάδες και οδηγούς να μην βιάζονται να βγουν από νωρίς στη πίστα. Ο Bottas ήταν αυτός που έσπασε τη σιωπή στη πίστα, με τη super soft γόμα.

Οι δύο Mercedes στον πρώτο τους γύρο είχαν διαφορά μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου, με τον Hamilton μπροστά από τον Bottas. O Vettel ήρθε κι εκείνος με τη σειρά του, αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 3η θέση. Ο Raikkonen βγήκε με καινούριο σετ ελαστικών και βρέθηκε 4ος. Στην μάχη των Red Bull, o Verstappen ήταν ταχύτερος του Ricciardo, με τη διαφορά από την κορυφή να είναι πάνω από 0.7s.

Ο Stroll αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιο και βγήκε αρκετά αργά, ενώ ο Alonso έφερε τη McLaren στα pit μετά τον γύρο εξόδου του, με πρόβλημα στο μονοθέσιο.

Η μάχη ήταν μεγάλη στο τέλος για την είσοδο στη 10άδα, με τον Stroll να μην καταφέρνει να κάνει ένα καλό πέρασμα, με την έκπληξη να είναι οι δύο Renault, με τον Hulkenberg να κάνει 5ο χρόνο.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Kvyat, Stroll, Wehrlein, Ocon και Alonso, με τον Ισπανό να μην πραγματοποιεί χρόνο.

Πρώτος ολοκλήρωσε χρόνο στο Q3 o Daniel Ricciardo, με τον Αυστραλό να σταματάει τα χρονόμετρα στο 1:30.007. O Valtteri Bottas όμως ήρθε ακριβώς πίσω του για να ρίξει τα χρονόμετρα για πρώτη φορά στο 1:28.844.

Όμως, αυτός που ήταν σε δαιμονιώδη ρυθμό, ήταν ο Lewis Hamilton ο οποίος κατέβασε στο 1:28.792 και πέρασε στην 1η θέση προσωρινά. Οι δύο Ferrari δεν μπόρεσαν να βρεθούν κοντά στις Mercedes, με τον Vettel 0.4s πίσω από τον Hamilton και τον Raikkonen ακόμα πιο πίσω. Ο Verstappen είχε πλασαριστεί στην 5η θέση.

Η αγωνία κορυφώθηκε με τους οδηγούς να βγαίνουν για την τελευταία τους προσπάθεια, με τις Mercedes μπροστά, τις Red Bull πίσω και τις Ferrari να έχουν τον τελευταίο λόγο.

Ο Bottas πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και πέρασε στη 1η θέση, με τον Hamilton να μην έχει απάντηση καθώς έκανε λάθος στη δεύτερη προσπάθεια του. Ο Ricciardo μπήκε ανάμεσα στις δύο Ferrari, με τον Vettel να μην μπορεί να βελτιώσει και να μένει 3ος.

O Hulkenberg ήταν ο best of the rest, με τον Γερμανό να κάνει έναν εντυπωσιακό χρόνο για την θέση και έδειξε πως Renaut έχει βελτιωθεί. Ο Massa πλασαρίστηκε 8ος, με τους Grosjean και Palmer να κλείνουν τη 10άδα.

Η κατάταξη δεν άλλαξε, με τον Valtteri Bottas να παίρνει τη παρθενική του pole position στην F1.

Αποτελέσματα κατατακτήριων

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles