spot_img

GP Γαλλίας FP3: Η βροχή έφερε μηδέν συμπεράσματα

Η τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών για το GP Γαλλίας δεν εξελίχθηκε με ιδανικό τρόπο, μιας και η βροχή ήρθε και χάλασε τη δράση.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το FP3 είδαμε σύννεφα να μαζεύονται πάνω από τη πίστα. Η διαδικασία ξεκίνησε και πριν συμπληρωθούν 5 λεπτά είδαμε τις πρώτες ψιχάλες, οι οποίες στο 10λεπτο μέσα είχαν μετατραπεί σε έντονη βροχόπτωση που έφερε τέλος στα όποια σχέδια των ομάδων να προετοιμαστούν για στεγνές κατατακτήριες δοκιμές.

Ταχύτερος της διαδικασίας όσο ήταν υπό στεγνές συνθήκες ήταν ο Valtteri Bottas με την Mercedes W09. O Φινλανδός με την ultra-soft γόμα έγραψε το 1:33.666 στα πρώτα λεπτά, όμως δεν πλησίασε στον χθεσινό χρόνο του Lewis Hamilton που ήταν στο 1:32.5. Ο Carlos Sainz βρέθηκε στην 2η θέση, ενώ στην 3η ήταν ο Charles Leclerc με την Sauber.

Ακολούθησαν ο Fernando Alonso και ο Sebastian Vettel για να ολοκληρώσουν τη πρώτη 5άδα, όμως οι περισσότεροι οδηγοί έπεσαν θύμα της βροχής. Συνολικά μόλις 13 οδηγοί συμπλήρωσαν χρόνο με slick ελαστικά, ενώ μόνο οι δύο Williams βγήκαν να πάρουν μια γεύση και να γράψουν χρόνο στη βροχή. Πλέον ερωτηματικό παραμένουν οι κατατακτήριες, με την βροχή να αναμένεται να κάνει και εκεί την εμφάνισή της.

To FP3

Με την έναρξη της διαδικασίας είδαμε τις ομάδες να βγάζουν από νωρίς τους οδηγούς τους για να μπορέσουν να κάνουν χρονομετρημένη προσπάθεια. Τα μαύρα σύννεφα ήταν άκρως απειλητικά, με τις πρώτες ψυχάλες να κάνουν από νωρίς την εμφάνισή τους.

Πρώτος έπειτα από 4 λεπτά ήταν ο Bottas με χρόνο στο 1:33.666, με τον Sainz στη 2η θέση και τον Leclerc να ακολουθεί. Όμως, στη στροφή 5, πριν καν συμπληρωθεί τα πρώτο πεντάλεπτο είχε ξεκινήσει να βρέχει, με την πίστα να γίνεται όλο και πιο δύσκολη στην οδήγηση.

Πριν καν όμως συμπληρωθούν 10 λεπτά στη διαδικασία, η βροχή είχε γίνει ακόμα πιο έντονη και ήταν πλέον αδύνατο να μπορέσουν οι οδηγοί με slick ελαστικά να οδηγήσουν στη πίστα. Αυτό ουσιαστικά έβαλε τέλος στο πρόγραμμα όλων των ομάδων και ήταν τώρα στο χέρι τους αν θα είχαμε επιπλέον δράση.Η πρόβλεψη για βροχή υπήρχε και για αύριο, οπότε και ο ένας γύρος με ελαστικά βροχής θα ήταν πολύτιμος.

Στα τελευταία 10 λεπτά, είδαμε τον Alonso και τις δύο Williams να βγαίνουν στη πίστα με τα ελαστικά για βρόχινο οδόστρωμα. Οι Stroll και Sirotkin έγραψαν χρόνους, αλλά γρήγορα όμως επέστρεψαν στα pit. Στα τελευταία δευτερόλεπτα είδαμε επίσης τις δύο Toro Rosso και τον Leclerc να βγαίνουν για να πάρουν μια γεύση για το πως είναι η πίστα.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles