spot_img

GP Γαλλίας: Honda και Ducati ετοιμάζουν μάχη θρίλερ

Οι δύο πρώτοι περίοδοι ελεύθερων δοκιμών στο Le Mans, μας έδωσαν μια πρώτη γεύση της μεγάλης μάχης μεταξύ των Marc Marquez και Andrea Dovizioso.

H πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε στο Buggati Circuit και είδαμε νέο ρεκόρ πίστας ήδη, με ομάδες και αναβάτες να πιέζουν από νωρίς στο όριο. Ταχύτερος όλων ήταν ο Dovizioso με την Ducati GP18. Ο Ιταλός στα τελευταία δευτερόλεπτα του FP2 έγραψε το 1:31.936, ανέβηκε στην 1η θέση και πλέον κατέχει το νέο ρεκόρ πίστας στο Le Mans. Μάλιστα, ήταν ο μόνος που κατέβηκε το 1:32 και έστειλε μήνυμα στον Marc Marquez πως δεν θα έχει εύκολο έργο στον αγώνα.

Ο Ισπανός της Honda έμεινε στην 2η θέση και έπεσε μόλις μία από το FP1 στο οποίο ολοκλήρωσε 1ος. Ο Marquez ήταν στο 1:32.104,  με την Honda να δίνει δυνατή πλέον σε όλες τις πίστες. Πίσω του βρέθηκαν τρεις Yamaha, με τον Valentino Rossi να είναι στην 3η θέση με πολύ καλό χρόνο, ο Maverick Vinales ήταν ακριβώς πίσω του, ενώ ο Johann Zarco έκλεισε την πρώτη 5άδα. Η M1 βολεύεται στη συγκεκριμένη πίστα και στα δύο πρώτα 45λεπτα αυτό επιβεβαιώνεται.

Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές στους καλύτερους χρόνους, με τον Jack Miller να ακολουθεί και τον Pol Espargaro να είναι αρκετά ψηλά στην 7η θέση με την KTM και 8ος έμεινε ο Dani Pedrosa. O Aleix Espargaro ήταν στην 9η θέση και ο Jorge Lorenzo έκλεισε την 10άδα.

Όλοι οι 10 πρώτοι έχουν μέχρι στιγμής πρόκριση στο Q2 για τις κατατακτήριες. Το FP3 θα είναι άκρως σημαντικό, με αρκετούς αναβάτες να διεκδικούν την απευθείας πρόκριση στον τελικό.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles