spot_img

GP Γαλλίας QP: Φοβερός και τρομερός Zarco

O Johann Zarco ήταν καταιγιστικός στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Γαλλίας και αύριο θα εκκινήσει από θέση ισχύος για τον αγώνα.

Ο Γάλλος στον εντός έδρας αγώνα του είχε και έδειξε το κάτι παραπάνω και με νέο ρεκόρ πίστας, πήρε τη δεύτερη σερί pole position στη πατρίδα του. Μάλιστα, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:31.185 και ο χρόνος αυτός αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας, σε μια τρομερή εμφάνιση. Δίπλα του, θα έχει τον Marc Marquez, o οποίος δεν κατάφερε να πάρει ακόμα μία pole position και αύριο θα αποτελέσει σίγουρα απειλή για τη νίκη. Στην 3η θέση έγινε η έκπληξη με τον Danilo Petrucci να ολοκληρώνει την πρώτη σειρά της εκκίνησης, σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Στην 4η θέση έμεινε ο Andrea Iannone με την εργοστασιακή Suzuki, ο οποίος για λίγο δεν πήρε θέση για τη πρώτη σειρά της εκκίνησης. Διπλα του, θα έχει τις δύο εργοστασιακές Ducati των Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo.

O Jack Miller θα εκκινήσει από την 7η θέση, μπροστά από τις δύο εργοστασιακές Yamaha των Maverick Vinales και Valentino Rossi, οι οποίοι σίγουρα έχουν πολλά να εξηγήσουν για τη τεράστια αυτή διαφορά από τον Zarco με την ίδια μοτοσυκλέτα.

Πίσω τους, ακολούθησαν οι Dani Pedrosa, Tito Rabat και Aleix Espargaro.

Q1

To Q1 αποδείχθηκε ιδιαίτερα δραματικό, με πολλά φαβορί να δίνουν τη μάχη τους για να περάσουν στην επόμενη φάση. Άτυχος της διαδικασίας ήταν ο Cal Crutchlow, o οποίος στη τελευταία του προσπάθεια είχε πτώση ενώ ήταν ταχύτερος, με τον Βρετανό να έχει χτυπήσει. Οι άνθρωποι της πίστας μάλιστα, τον μετέφεραν με φορίο εκτός πίστας.

Ταχύτερος όλων ήταν ο Danilo Petrucci με την Ducati, σημειώνοντας χρόνο στο 1:31.818. Στην 2η θέση έμεινε ο Dani Pedrosa με την Honda.

Q2

Οι αναβάτες βγήκαν από τα πρώτα λεπτά, ώστε να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους γρήγορα περάσματα και να πάρουν μια γεύση για το πώς είναι η κατάσταση της πίστας.

Ο ένας μετά τον άλλο έγραφε χρόνους, με τον Johann Zarco να είναι μέχρι το μέσον της διαδικασίας ο ταχύτερος αναβάτης με έναν φανταστικό χρόνο στο 1:31.645. Πίσω του για 0.013s ήταν ο Petrucci o οποίος είχε πάρει φόρα από το Q1, ενώ στην 3η είχε μείνει ο Iannone.

Μόλις στην 4η ήταν ο Marquez, ενώ οι Rossi και Vinales ήταν μόλις στις θέσεις 8 και 9.

Στα τελευταία λεπτά, όλοι βγήκαν για τη τελευταία τους προσπάθεια, με την αγωνία να κορυφώνεται.

Με τη σειρά, οι Lorenzo, Iannone και Marquez πέρασαν στην 1η θέση διαδοχικά. Όμως, ο Zarco ήταν τρομερός και με το 1:31.185 πήρε και πάλι την προσωρινή pole position.

Οι δύο εργοστασιακές Yamaha δεν ήταν πουθενά, με τον Petrucci να ανεβαίνει 3ος και ο Dovizioso στην 5η θέση. Και ήταν ο Marquez στη τελευταία του προσπάθεια.

Ο Ισπανός ήταν γρήγορος, όμως για 0.1s δεν μπόρεσε να πάρει την pole την οποία κατέκτησε ο φοβερός Zarco με νέο ρεκόρ πίστας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles