spot_img

GP Γαλλίας Race: Τρίτη σερί νίκη για Marquez

O Marc Marquez ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο Le Mans και πήρε ακόμα μια άνετη νίκη που του δίνει μεγαλύτερο προβάδισμα στη βαθμολογία.

Ο Ισπανός έκανε μια μέτρια εκκίνηση όμως έναν εξαιρετικό αγώνα, με άρτια διαχείριση και δείχνοντας για ακόμα μια φορά τρομερή ταχύτητα πήρε μια νίκη που τον εδραιώνει για τα καλά στη κορυφή της βαθμολογίας. Ο Marquez ήταν για ακόμα μια φορά ανίκητος και φαντάζει από τώρα το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Danilo Petrucci όντας  πρώτος αναβάτης της Ducati σε ακόμα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Ιταλό. Ο Petrux δεν έκανε κανένα λάθος, ήταν σταθερός και πανηγύρισε ακόμα ένα πανάξιο βάθρο. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Valentino Rossi με την Yamaha, o oποίος επέστρεψε στα καλά αποτελέσματα με μια εμφάνιση που θα ήθελε να είναι η αρχή της αναγέννησης της ιαπωνικής ομάδας.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Jack Miller με την δεύτερη Pramac Ducati, ενώ την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Dani Pedrosa με την δεύτερη Honda. O Jorge Lorenzo δεν κατάφερε για ακόμα έναν αγώνα να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα και έμεινε στην 6η θέση, ενώ στην 7η ολοκλήρωσε ο Maverick Vinales.

Ακολούθησαν οι Cal Crutchlow, Aleix Espargaro & Alex Rins.

Κάκιστος αγώνας για τους Johann Zarco, Andrea Dovizioso και Andrea Iannone, καθώς αμφότεροι είχαν πτώση που τους έφερε μηδέν βαθμούς.

Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Lorenzo έκανε τρομερή εκκίνηση και πετάχτηκε στην 1η θέση πριν τη πρώτη στροφή, με τον Dovizioso, τον Iannone, τον Zarco και τον Marquez να δίνουν μεγάλη μάχη. Στην στροφή 2, ο Zarco μπήκε στην εσωτερική και ανέβηκε στην 2η θέση, με τον Iannone μπροστά από τον Marquez.

Όμως στη στροφή 6, ο αναβάτης της Suzuki έπεσε και έδωσε την ευκαιρία στους Dovi και Petrucci να τον προσπεράσουν. Ο Rossi είχε κάνει καλή εκκίνηση, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει τον αναβάτη της Honda.

Στον 2ο γύρο, ο Zarco είχε κολλήσει πίσω από τον Lorenzo με τον Marquez να ανεβαίνει γρήγορα στην 4η θέση και να πλησιάζει τους πρώτους τρεις.

Στον επόμενο γύρο, ο Dovizioso πέρασε στην 2η θέση στη στροφή 6 και ξεκίνησε το κυνήγι του Lorenzo, τον οποίο δεν κατάφερε ποτέ να προσπεράσει στον προηγούμενο αγώνα. Πράγματι, ο Ιταλός πλησίασε αμέσως και στον 5ο γύρο πέρασε στην κορυφή στη στροφή 2. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε.

Στη στροφή 6, ο Dovi στη προσπάθειά του να πιέσει ίσως υπερβολικά, είδε το πίσω μέρος να έχει μια ταλάντωση και είχε πτώση βάζοντας τέλος στον αγώνα του. Δεύτερη σερί εγκατάλειψη για τον αναβάτη της Ducati, δίχως όμως να έχει επαφή αυτή τη φορά.

Ο Marquez, είχε φτάσει πλέον τους δύο πρώτους, ενώ οι Petrucci και Rossi άρχιζαν να πλησιάζουν  με γοργούς ρυθμούς. O Marquez επιτέθηκε στον Zarco και πέρασε στον 7ο γύρο στην 2η θέση, αλλά ο Γάλλος είχε απάντηση. Στη στροφή 2 του επόμενου γύρου επιτέθηκε στη στροφή 2 και πέρασε και πάλι στη 2η θέση.

Αλλά και εκείνος έπεσε θύμα της πίστας, καθώς άνοιξε τη γραμμή του στη στροφή 8 και έπεσε στα χαλίκια, βάζοντας άδοξα τέλος στον αγώνα της πατρίδα του. Αυτό έφερε τον Petrucci στην 3η θέση, τον Rossi στην 4η και ακολουθούσαν οι Miller, Pedrosa, Aleix Espargaro, Morbidelli, Rins και Pol Espargaro.

Στον 10ο γύρο, ο Marquez είδε τον Lorenzo να ανοίγει τη γραμμή του στη στροφή 6 και βρήκε την ευκαιρία να περάσει στηn 1η θέση και να έχει πλέον τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ο Petrucci δεν άργησε και πέρασε κι εκείνος τον Ισπανό, ο οποίος έδειχνε για ακόμα έναν αγώνα να μην έχει την αίσθηση που απαιτεί η μοτοσυκλέτα για να πάει γρήγορα.

Μέσα σε δύο γύρους, ο Lorenzo από 3ος έπεσε στην 5η θέση και ο Pedrosa ήταν πίσω του και έτοιμος να τον περάσει. Την ίδια στιγμή, ο Rossi έκανε στο μέσον του αγώνα τον ταχύτερο γύρο και μείωνε συνεχώς τη διαφορά από τους δύο πρώτους.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα ηρέμησαν με τον Marquez να κρατά και να ανοίγει τη διαφορά από τον Petrucci, ενώ ο Rossi δεν έδειχνε δυνατός ώστε να απειλήσει για μια καλύτερη θέση στο βάθρο. Πιο πίσω, ο Vinales έκανε δύο σερί προσπεράσματα και ανέβηκε στην απογοητευτική 7η θέση, ενώ ο Pedrosa κατάφερε να περάσει τον Lorenzo. O Crutchlow έκανε την επίθεσή του στους τελευταίους γύρους και κατάφερε να ανέβει στην 8η θέση και να σώσει ότι μπορεί.

Ο Marquez όμως, ενδιαφερόταν για ένα μόλις πράγμα και αυτό ήταν η νίκη, καθώς πέρασε τη γραμμή του τερματισμού από την 1η θέση και πήρε ακόμα μια μεγάλη νίκη.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles