spot_img

GP Γερμανίας FP1: Ταχύτερος ο Ricciardo με διαφορά 0.004s από τον Hamilton

O Daniel Ricciardo ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Γερμανίας, με μια πολύ μικρή διαφορά από τη δεύτερη θέση.

Ο Αυστραλός χρησιμοποιώντας την ultra-soft γόμα στο τελευταίο ημίωρο του 90λεπτου έγραψε το 1:13.525 για να πάρει την 1η θέση. Μπορεί να έγραψε τον ταχύτερο χρόνο ο Ricciardo, όμως ετοιμάζεται για ένα πολύ δύσκολο τριήμερο, καθώς θα αλλάξει πολλά στοιχεία στην κινητήρια μονάδα του και θα ξεκινήσει από το πίσω μέρος του grid. Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε στην 2η θέση και ήταν μόλις 0.004s πίσω από τον οδηγό της Red Bull με την ίδια γόμα ελαστικών. Ακολούθησε ο Max Verstappen με την δεύτερη RB14 και 0.189s πίσω από τον teammate του.

Ο Sebastian Vettel έμεινε στην 4η θέση της κατάταξης, 0.271s πίσω από τη κορυφή, αλλά είχε την soft γόμα ελαστικών και το νέο πακέτο αναβάθμισης της Ferrari στο μονοθέσιο του. Ο Valtteri Bottas έμεινε στην 5η θέση και ο Kimi Raikkonen στην 6η, όμως ήταν λίγο πιο πίσω από τους υπόλοιπους.

Ο Romain Grosjean ήταν ο Best of the Rest στην 7η θέση μπροστά από τον teammate του, με τον Charles Leclerd και τον Nico Hulkenberg να κλείνουν τη πρώτη 10άδα.

To FP1

Με την έναρξη της διαδικασίας, είδαμε τα πρώτα μονοθέσια να κάνουν την εφάνισή τους στη πίστα γι τα καθιερωμένα installation laps. Όμως στην Red Bull είχαν άλλη οπτική και με τον Verstappen έγραφαν χρονομετρημένες προσπάθειες, Ο Ολλανδός ήταν με την medium γόμα ελαστικών και στα πρώτα 15 λεπτά είχε γράψει χρόνο στο 1:15.055.

Στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών είχαμε έκτακτες συμμετοχές από τους Antonio Giovinazzi στη Sauber στη θέση του Marcus Ericsson, ενώ στην Force India, o Nicholas Latifi ήταν στη θέση του Esteban Ocon.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, όλο και περισσότερα μονοθέσια έβγαιναν στη πίστα για να γράψουν τα πρώτα περάσματα. Μεγάλη σημασία είχε η κατανόηση της πίστας από τους οδηγούς και για τις ομάδες η κατεύθυνση στο set-up που πρέπει να πάρουν.

Ο Daniel Ricciardo είχε περάσει στη κορυφή της κατάταξης γράφοντας χρόνο στο 1:14.467, με τον Vettel να είναι 0.3s πίσω του και οι δύο Mercedes ακολουθούσαν. Όμως ο Hamilton βελτίωσε στο 1:14.181 με την soft γόμα, ενώ ο Αυστραλός ήταν στην ultra-soft.  Στην ίδια γόμα με τον Βρετανό ήταν ο teammate του και οι δύο Ferrari, ενώ ο Perez ήταν για την ώρα στην 7η θέση, 1.4s πίσω από τη κορυφή. Οι δύο Renault και ο Magnussen συμπλήρωναν τη πρώτη 10άδα. Μόνο οι Giovinazzi και Vandoorne δεν είχαν συμπληρώσει χρόνο στα πρώτα 40 λεπτά.

Έπειτα από λίγα λεπτά ησυχίας, τα μονοθέσια βγήκαν και πάλι στη πίστα με ανανεωμένα set-up και φρέσκα ελαστικά, ώστε οι οδηγοί να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Από αρκετούς είδαμε την ultra-soft γόμα, με τον Hamilton να γράφει το 1:13.529, ενώ ο Verstappen ήταν στη 2η θέση, με την ίδια γόμα, ενώ ο Vettel με την soft είχε τον 3ο ταχύτερο χρόνο, μόλις 0.267s πίσω από τον Βρετανό. Ο Ricciardo μπήκε στη πίστα για τη δεύτερη φάση του προγράμματος του και με νέο σετ της ultra-soft γόμας, βρέθηκε στην 2η θέση, 0.170s μακριά από τον Hamilton.

Οι οδηγοί προσπάθησαν να βελτιώσουν τα περάσματα τους, αλλά η κατάσταση της πίστας δεν έδινε πάνω από έναν γρήγορο γύρο σε ζωή ελαστικών. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια κρίσιμη λεπτομέρεια στις κατατακτήριες.

Οι δύο Haas είχαν στρογγυλοκαθίσει στις θέσεις 7 και 8, ενώ ο Leclerc είχε ανέβει στην 9η θέση και ο Hulkenberg στη 10η, κάνοντας μάλιστα και μια βόλτα εκτός πίστας.

Ο Ricciardo αφού πάτησε ένα κομμάτι στη πίστα, πήρε εντολή να μείνει δύο γύρους έξω και να φέρει ξανά τα ελαστικά και τα φρένα του σε κατάλληλη θερμοκρασία. Ο Αυστραλός έγραψε έναν πολύ γρήγορο χρόνο και σταματησε στο 1:13.525, παίρνοντας την 1η θέση. Την ίδια στιγμή, η ομάδα που ήταν στις τελευταίες δύο θέσεις ήταν η McLaren.

Οι Vandoorne και Alonso ήταν 2.6s πίσω από τη κορυφή, όμως σύμφωνα με την ομάδα, η διαδικασία αυτή ήταν καθαρά για δοκιμές εξαρτημάτων που δεν θα χρησιμοποιούσαν για το υπόλοιπο τριήμερο. Στο τέλος της διαδικασίας, ο Alonso έκανε τον 12ο χρόνο, αλλά ήταν 2s πίσω από τον ταχύτερο χρόνο.

Η καρό σημαία έπεσε και ο Ricciardo ολοκλήρωσε ως ο ταχύτερος οδηγός, μπροστά από τους Hamilton και Verstappen.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles