spot_img

GP Γερμανίας FP3:1-2 για την Sauber στη βροχή

Η τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών είδε ελάχιστη δράση στη πίστα, καθώς η βροχόπτωση δεν επέτρεψε σε ομάδες και οδηγούς να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμά τους.

Ελάχιστες χρονομετρημένες προσπάθειες είχαμε στο FP3, με τις ομάδες να μην ρισκάρουν να κάνουν χρόνους στις άσχημες συνθήκες που επικρατούσαν. Η βροχή έκανε την εμφάνισή της από νωρίς και όλοι βγήκαν για μερικούς μόνο γύρους με τη wet γόμα μόνο, μη ρισκάροντας κάτι παραπάνω. Ευτυχώς για όλους, στα τελευταία 10 λεπτά είδαμε μερικά περάσματα ώστε οι οδηγοί να πάρουν μια αίσθηση για το πώς είναι η βρεγμένη πίστα, ενόψει κατατακτήριων δοκιμών.

Ο απλούστατος λόγος της λιγοστής δράσης ήταν ότι τα διαθέσιμα σετ ήταν πολύ λίγα ανά οδηγό, καθώς έρχονται κατατακτήριες δοκιμές. Επίσης δεν αποκλείεται και αύριο να επικρατούν ανάλογες συνθήκες, με τις πιθανότητες ωστόσο να είναι μικρότερες.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Charles Leclerc με χρόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα της διαδικασίας. Ο Μονεγάσκος έγραψε το 1:34.577 με την wet γόμα και ήταν 0.477s ταχύτερος του Marcus Ericsson. Αυτό ήταν το 1-2 για την Sauber, κάτι που ενδέχεται να μην έχει ξανασυμβεί σε επίσημη δοκιμασία στην ιστορία της στην F1. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sergei Sirotkin με την Williams, ενώ ο Sebastian Vettel με την Ferrari ήταν στην 4η θέση.

Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Toro Rosso, ενώ μόλις 9 οδηγοί ολοκλήρωσαν χρονομετρημένη προσπάθεια.

To FP3

Η κατάσταση της πίστας ήταν αρκετά κακή στην έναρξη του FP3, καθώς είχαμε έντονη βροχόπτωση στη πίστα του Hockenheim, πράγμα που κατέστρεψε τα όποια πλάνα είχαν οι ομάδες για δοκιμές. Η πίστα ήταν γεμάτη νερό, όμως ήταν αρκετά ασφαλής ώστε νε διεξαχθεί η Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών.

Τα πρώτα μονοθέσια βγήκαν στη πίστα με την wet γόμα ελαστικών και για τα πρώτα 10 λεπτά βλέπαμε μόνο installation laps. O Hulkenberg ήταν ο πρώτος που σημείωσε χρονομετρημένη προσπάθεια στο 1:36.873. Γρήγορα όμως επέστρεψε στο γκαράζ της ομάδας του μαζί με τους υπόλοιπους και επικράτησε ησυχία στη πίστα.

Έπρεπε να περάσουν 35 λεπτά ώστε να δούμε μονοθέσια να βγαίνουν στη πίστα, με τις δύο Williams και τις δύο Sauber να κάνουν την εμφάνισή τους. Κάτι λιγότερο από 10 λεπτά απέμεναν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και όλο και περισσότεροι οδηγοί βγήκαν έστω και για ένα πέρασμα στη βρεγμένη διαδρομή με τα wet ελαστικά.

Οι δύο Sauber πέρασαν στη κορυφή προσωρινά, με τον Vettel να γράφει όμως το 1:35.573 και να ανεβαίνει στη 1η θέση. Λίγο αργότερα όλα άλλαξαν αμέσως, με τον Sirotkin να παίρνει τη πρωτοπορία για λίγα δευτερόλεπτα, για να έρθει ο Leclerc για να γράψει το 1:34.577 και ο Ericsson να κάνει το 1-2 για την Sauber.

Οι δύο Mercedes βγήκαν στη πίστα για αναγνωριστικούς γύρους, όπως και άλλοι οδηγοί, όμως 9 ήταν εκείνοι που έγραψαν επίσημο χρόνο.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles