spot_img

GP Η.Π.Α FP1: Ταχύτερος στη βροχή ο Hamilton

O Lewis Hamilton έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη πίστα του COTA, έχοντας προβάδισμα πάνω από ένα δευτερόλεπτο.

Ο Βρετανός ξεκίνησε ιδανικά τη προσπάθεια του για τη κατάκτηση του 5ου παγκόσμιου τίτλου, καθώς σε βρόχινες καιρικές συνθήκες έδειξε να έχει και με το παραπάνω το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του. Με τα ενδιάμεσα ελαστικά, έγραψε το 1:47.502 και ήταν 1.304s ταχύτερος του teammate του, Valtteri Bottas, o oποίος ολοκλήρωσε το 1-2 για την Mercedes. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Max Verstappen με την Red Bull, o οποίος ήταν 0.041s πίσω από τον Φινλανδό, δείχνοντας τη δυναμική της Red Bull.

Πίσω του στην 4η θέση έμεινε ο Daniel Ricciardo κάνοντας το 3-4 για την ομάδα του, μπορστά και με διαφορά από τις δύο Ferrari. O Sebastian Vettel έγραψε πολλού γύρους στη πρώτη περίοδο, όμως ακόμα και με τη βοήθεια του DRS που ενεργοποιήθηκε έπειτα από ένα σημείο ήταν αρκετά αργός. Μάλιστα, η διαφορά ήταν στο 1.987s από τον Hamilton και ίσα που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των δύο δευτερολέπτων. Ο teammate του, Kimi Raikkonen έμεινε στην 6η θέση μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω, σε ένα πολύ μέτριο ξεκίνημα στο τριήμερο για τη Scuderia.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν σημαίνει και πολλά ακόμα, όμως αν στις κατατακτήριες δοκιμές είναι πίσω από την Red Bull στο βρεγμένο, αυτό ενδέχεται να παίξει ένα πολύ μεγάλο ρόλο στον αγώνα. Με 18 γύρους για τον Γερμανό και 20 για τον Φινλανδό, στη Ferrari ωστόσο έκαναν δοκιμές και για το νέο πακέτο αναβαθμίσεων τους, που εστιάζει κυρίως στο πάτωμα.

Στην 7η θέση έκλεισε ο Carlos Sainz ως best of the rest, μπροστά από τον Romain Grosjean με τη Haas, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι δύο Sauber των Charles Leclerc & Marcus Ericsson.

To FP1 ξεκίνησε με τους οδηγούς να έχουν τα wet ελαστικά, όμως η βροχή είχε ελαττωθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να περάσουν σχετικά γρήγορα οι οδηγοί στα ενδιάμεσα. Μόλις μία κόκκινη σημαία είδαμε στο FP1 έπειτα από χαλίκια που έφερε στη πίστα ο Leclerc ανάμεσα στις στροφές 8 και 9.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles