spot_img

GP Η.Π.Α. FP3: 1-2 η Ferrari σε στεγνές συνθήκες

Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP των Η.Π.Α. και αναμένεται θρίλερ στις κατατακτήριες.

Η διαδικασία ήταν μονόλογος για τα κόκκινα μονοθέσια, καθώς από τη πρώτη στιγμή είδαμε τους οδηγούς της να τα δίνουν όλα και να κυριαρχούν στο 1-2 δίχως να απειλούνται. Ο Vettel έραψε με την ultra-soft το 1:33.797 και έδειξε τον δρόμο στους αντιπάλους του, όμως η διαφορά από τον Kimi Raikkonen ήταν πολύ μικρή. Ο Φινλανδός έμεινε μόλις 0.046s μακριά από τον teammate του και έδειξε πως η SF71-H έχει τη ταχύτητα για ένα δυνατό αποτέλεσμα, με τις κατατακτήριες να είναι μετά. Ο Lewis Hamilton έφερε την Mercedes στη 3η θέση, με τον Βρετανό να είναι 0.073s μακριά από τις Ferrari και έκανε τον ταχύτερο γύρο του στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Valtteri Bottas έκλεισε στην 4η θέση, γράφοντας τον χρόνο του με την super-soft γόμα. Οι δύο Red Bull έκλεισαν στις θέσεις 5 και 6, στις θέσεις δηλαδή που τις περιμένουμε και σήμερα, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά. Best of the rest ήταν ο Charles Leclerc για την Sauber, μπροστά από τους Sergio Perez, Carlos Sainz και Romain Grosjean.

Οι χρόνοι ήταν άνω κάτω στη τελευταία περίοδο, με τους Esteban Ocon, Pierre Gasly, Kevin Magnissen, Nico Hulkenberg και Marcus Ericcson να κλείνουν τη 15άδα. Όμως αρκετοί οδηγοί δεν είχαν φορέσει την ultra-soft γόμα.

Η διαδικασία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε υπό στεγνές συνθήκες, με τα σύννεφα να είναι έντονα πάνω από τη πίστα του COTA. Η πρόβλεψη για βροχή είναι μεγάλη και δεν αποκλείεται να έχουμε δράματα στις κατατακτήριες και πάλι. Όμως όσο η πίστα παραμένει στεγνή, η πρόσφυση θα γίνεται όλο και καλύτερη, με αποτέλεσμα οι χρόνοι να πέφτουν γρήγορα.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles