spot_img

GP Η.Π.Α. QP: Στη pole o Hamilton έπειτα από εκπληκτική μάχη με τις Ferrari

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για τον αγώνα στο COTA και με έναν εκπληκτικό γύρο θα έχει τον πρώτο λόγο στον αγώνα.

Ο Βρετανός ήταν απίστευτος στη τελευταία του προσπάθεια, έπειτα από ίσως τη καλύτερη μάχη σε κατατακτήριες που έχουμε δει φέτος. Στη τελευταία περίοδο, η ένταση ήταν τεράστια και έγραψε το 1:32.237 τη στιγμή που μετρούσε και έκανε το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα για να κατακτήσει αύριο τον τίτλο. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Sebastian Vettel με τη Ferrari, o οποίος ήταν 0.061s πιο αργός από τον Hamilton και αύριο με τη ποινή που έχει θα ξεκινήσει από την 5η θέση της κατάταξης. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Kimi Raikkonen, o οποίος ήταν 0.009s πιο αργός από τον teammate του, με τη διαφορά στους τρεις πρώτους να είναι μόλις 0.070s.

O Valtteri Bottas δεν μπόρεσε να μπει στη μάχη, όμως αύριο θα ξεκινήσει 3ος, ενώ στην 4η θέση θα βρεθεί ο Daniel Ricciardo με την Red Bull. O Esteban Ocon ήταν και πάλι ο Best of the Rest και ξεχώρισε και πάλι με την 7η θέση. Η μάχη και εκεί ήταν μεγάλη, καθώς ήταν ταχύτερος του Nico Hulkenberg για μόλις 0.070s. Την 10άδα έκλεισαν οι Romain Grosjean, Charles Leclerc και ο Sergio Perez.

Άσχημες κατατακτήριες δοκιμές και για την McLaren, με τους δύο οδηγούς της να αποκλείονται από το Q1, ενώ στο Q2 οι Toro Rosso δεν έκαναν χρόνο μιας και θα πάρουν ποινές για αύριο.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως οι δύο Mercedes και o Sebastian Vettel έκαναν χρόνο στο Q2 με τη super-soft γόμα και αύριο η στρατηγική τους θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όμως ο Hamilton έκανε και δεύτερο χρόνο με το σετ. To ίδιο έπραξε η Red Bull με τον Ricciardo.

O Max Verstappen ήταν ο μεγάλος άτυχος της διαδικασίας, καθώς στο τέλος του Q1 είδε τη πίσω ανάρτηση του να καταρρέει και για δεύτερο σερί αγώνα στο COTA, θα ξεκινήσει εκτός 10άδας.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles