spot_img

GP Ιαπωνίας FP1: Ορεξάτος στη Suzuka ο Hamilton

O Lewis Hamilton ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο το τριήμερο στη πίστα της Suzuka, γράφοντας τον καλύτερο χρόνο στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Ο Βρετανός ήταν ταχύτατος από την πρώτη στιγμή, παίρνοντας το μέγιστο από τα χαρακτηριστικά της W09. H βροχή δεν ήρθε ποτέ και επέτρεψε στις ομάδες να πάρουν πολύτιμα δεδομένα ενόψει συνέχειας, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγω για βροχή σήμερα και αύριο. Με τη soft γόμα στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, ο Hamilton έγραψε το 1:28.691 και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στη Ρωσία, δηλαδή στην 1η θέση και μάλιστα με διαφορά. Όμως είχε μια τρομακτική στιγμή όταν στα φρένα για το τελευταίο σικέιν, ο Gasly πήγαινε αχρείαστα αργά πάνω στην αγωνιστική γραμμή και παραλίγο ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας να πέσει πάνω του, όμως τον απέφυγε τελευταία στιγμή. Ο Valtteri Bottas έμεινε στη 2η θέση, με την Mercedes να χωρίζει τη στρατηγική και να του βάζει τη medium γόμα στο δεύτερο μισό και έμεινε 0.446s μακριά από τον teammate του. Όμως, δεν σταμάτησε την Mercedes από το να κάνει το 1-2.

Ο Daniel Ricciardo έκλεισε την πρώτη 3άδα της διαδικασίας, με τον Αυστραλό να είναι 0.682s μακριά από τη κορυφή και από νωρίς φαίνεται πως δεν θα μπορέσουν οι ταύροι να διεκδικήσουν τη νίκη. Πίσω του ακολούθησαν οι δύο Ferrari των Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel, με τους δύο να είναι 0.9s πίσω από την Mercedes, όμως με την super-soft γόμα. Μπορεί ακόμα να είμαστε στο FP1, όμως η διαφορά αυτή από τη πρώτη περίοδο δεν είναι και ότι πιο κολακευτικό. Ο Max Verstappen έκλεισε τη πρώτη 6άδα.

Ο Esteban Ocon ήταν ο Best of the Rest στην 7η θέση, 1.900s πίσω από τον Hamilton, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Romain Grosjean, Charles Leclerc και Marcus Ericsson.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles